Denizli’nin Çivril ilçesinde düzenlenen 'en hızlı çekirdek yeme yarışması' ilginç anların yaşanmasına sebep oldu. Hızlı şekilde çekirdek yiyenlere Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci destek verdi.
Türkiye’nin en önemli çerezlik çekirdek üretimi merkezlerinden olan Denizli’nin Çivril ilçesinde 20. Elma, Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Festivale Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Festivalde yapılan en hızlı çekirdek yeme yarışması ise ilginç anların yaşanmasına sebep oldu. Bakan Zeybekci’nin işaretiyle başlayan yarışmada yarışmacılar hızlı şekilde çekirdek yemeye başladı. Çekirdek yiyen yarışmacılar zaman zaman zor anlar yaşarken, yarışmacı 19 kişi verilen 5 dakikalık süre içinde kıyasıya mücadele etti. Bu sırada iki hakem de çekirdek yiyenleri sürekli kontrol etti. 5 dakikanın ardından kalan çekirdekler tartıya koyulurken, en fazla çekirdek yiyen yarışmacılar tespit edildi. Yarışmada ilk 3’e girenlere çeyrek altın verildi. Oldukça renkli anların yaşandığı yarışmanın ardından en yavaş bisiklet binme yarışması düzenlendi.

"ÇOK İLGİNÇ BİR YARIŞMA OLDU"
Yarışmanın ardından konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Gerçekten çok ilginç bir yarışma oldu. Ben de belediye başkanlığı yaptım ama böylesi güzel bir yarışma az bulunur. Çok ilginç bir yarışma oldu. Ben emeği geçen herkesi ve Çivril Belediye Başkanını kutluyorum” dedi.
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, “Bizim elmamız ve kirazımız meşhur ama son yıllarda ayçiçeği ön planda. Bizim ayçiçeğimizin daha fazla tanıtılması için çekirdek yarışması düzenledik. Çivril, Türkiye’nin meyve ambarıdır. Son yıllarda çekirdek üretimimiz de oldukça arttı. Türkiye’nin en kaliteli çerezlik çekirdeği Çivril ve bölgesinde üretiliyor. Gelecek yıllarda bunu geleneksel olarak yapmaya devam edeceğiz’’dedi.
Yarışmaya katılanlar ise, çekirdek yeme yarışmasından büyük zevk aldıklarını belirterek, kazandıkları altın için de mutlu olduklarını söyledi.