15 yıldan beri Çin Halk Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye turist getiren Aristo Tur firması ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile İlimizin sosyal, ekonomik ve ticari alanlarını yerinde görmek ve alanlarda ileri kentsel yapılaşma deneyimlerinden yararlanmak amacıyla bilgi alış-verişinde bulunmak üzere Denizli’ye gelen Çin’in Hangzhou Kenti Yöneticileri Vali Abdülkadir Demir’i ziyaret etti.
Ziyarete, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Hangzhou Kenti Dış İlişkiler Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Meng Tieyuan, Belediye Ekonomik İşbirliği Ofis Müdürü Zhou Kaijiang, Belediye İdari Yönetim Ofisleri Müdür Yardımcısı Huang Shoutian, Kardeş Kentler Profram Bölümü Şef Yardımcısı Xu Mihe katıldı.
Vali Abdülkadir Demir, Çin’den gelen misafirlere Denizli’nin tarihi, turistik ve sanayisi hakkında bilgiler verdi. Karahayıt bölgesinin önemli bir termal turizm bölgesi olduğunu söyleyen Vali Demir, “Bu bölgeye önemli yatırımlar yapılıyor. Pamukkale dünyada bir tane olan bir değer. Ayrıca Denizli bunların yanında bir sanayi şehri. Sanayide birinci sektörümüz tekstil. İlimizde diğer önemli sektörler ise, bakır kablo, cam ürünleri, tarım ürünleri olarak kuruyemiş üretiminin büyük bölümü İlimizden ihraç ediliyor Dünyaya ihraç edilen havlu ve bornozun büyük bir kısmı Denizli’den ihraç ediliyor.
Ayrıca Denizli, ülkemizde en çok termal kaynaklara sahip bir şehir. Enerji Merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Denizli’de dünyanın en ucuz, yenilenebilir, çevreci ve zengin kaynağı var. Denizli, Sarayköy ilçesine bağlı Kızıldere Tekkehamam, Tosunlar ve Gerali; Buldan ilçesine bağlı Merkez, Bölmekaya ve Yenicekent; Akköy ilçesine bağlı Gölemezli ve Pamukkale-Karahayıt jeotermal sahaları ile ülkemizin en önemli jeotermal enerji potansiyeline sahip. Denizli’de özellikle Kızıldere’de, Türkiye’nin en yüksek sıcaklığa sahip akışkanın elde edildiği sahada derinlikleri 370 m–2261 m arasında değişen 22 adet kuyudan 9’unda üretim yapılmakta ve 201–242°C’ye kadar değişen sıcaklıklarda 900 ton/saat termal akışkan yeraltından çekilmektedir. Bilindiği gibi Jeotermal kaynakların 30 °C’ye kadar olan sıcaklıktan sağlıkta, 40-90 °C’ye kadar olanından tarımda, ısıtma ve soğutmada, 100 °C ve daha üst ısılarda olanını ise elektrik üretiminde kullanabiliyoruz.
Bugün Türkiye’nin En Büyük Jeotermal Enerji Santrali Zorlu Enerji Grubu tarafından Kızıldere’de kurulan Jeotermal Elektrik Santralinde  95 MWe (Megawatt elektrik gücü) elektrik üretimi var, biz Denizli’nin jeotermal enerji potansiyelinin daha yüksek 300 MWe civarında olduğunu biliyoruz.
Türkiye’de bir ilk olan Jeotermal Enerji Santrali ile entegre çalışan Sera Organize Sanayi Bölgesi’ni Denizli’de kurduk”dedi.
Çin’in en güzel şehirlerinden olan Hangzhou, Zhejiang eyaletinin başkenti. 8.5 milyon nüfusa ve Neolitik kültüre dair arkeolojik bulgulara sahip olan şehir doğal ve tarihi güzellikleri ile biliniyor.