Ramazan ayının ilk gününde Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan yerli ve yabancı turistlere mehteran sürprizi yapıldı. Fethiye Belediyesi Mehter Takımı’nın, turistlerin ağırlıklı olarak yaşadığı Ölüdeniz sokaklarında verdiği konser büyük keyifle izlendi.

    Kılınan ilk teravih ve kalkılan ilk sahurla başlayan Ramazan ayının coşkusu, Fethiye’deki yerli ve yabancı turistleri de sardı. CHP’li Ölüdeniz Belediyesi, Ramazan'ın ilk gününü Mehteran gösterileri ile karşıladı. 20 kişilik Fethiye Belediyesi Mehteran Takımı, Ölüdeniz sokaklarında yaptığı gösteri ile yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topladı. Özellikle yabancı turistler, karşılarında Osmanlı kıyafetleri ile müzik yapan Mehteran takımını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Mehteranları kameralarına kaydeden turistler, kitaplardan okudukları Osmanlı mehteranını canlı görmekten duydukları mutluluğu ifade etti. Beldede tatil yapan yerli turistler de Ramazan coşkusunu bir tatil beldesinde yaşamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

    Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, İslam aleminin Ramazan ayını kutlarken, Ramazan ayına güzel bir organizasyonla girmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Özellikle yabancı turistlerin Mehtaranlı sürprizden çok hoşlandığını anlatan Yılmaz, “Ölüdeniz’in en kalabalık ve en hareketli olan mahallerinde Osmanlı kıyafetleri ve ezgileri ile geçiş yapan Mehter takımımız turistleri oldukça mutlu etti. Yabancılar bu anı yaşarken yerli turistlerimizin yüzlerindeki tebessümü hep birlikte gördük. Bütün herkesin Ramazanını kutluyorum.” dedi.