Denizli Büyükşehir Belediyesi  Yenişehir Kapalı Pazar Yeri'nde bulunan seramik atölyesi seramiğe gönül vermiş kursiyerlerini ağırlıyor. Hafta içi her gün saat 09.00 - 17.00 saatleri arasında  15'er kişilik grupların ders aldığı seramik kursunda her yaştan kursiyer bulunuyor. Seramik Kursu Öğretmeni Aynur Mutlu, yoğun ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Kurs günlerimizi kursiyerlerimizin istek ve programlarına göre ayarlıyoruz. Çünkü ev hanımlarının yanı sıra çalışan kursiyerlerimiz de var. Onların uygun oldukları saatleri belirleyerek gruplarımızı oluşturduk. Mutlu ve rahat olan kursiyerler çok daha verimli olacaktır düşüncesiyle onlara elimizden geldiğince kolaylık sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Bu yıl kurs kontenjanının dolduğuna dikkati çeken Mutlu, "Kayıtlarımız 2015 yılı için devam ediyor. Kursumuza  bu kadar yoğun ilgi olması bizi de mutlu ediyor" diye konuştu. "Eliniz bir kere çamura değdi mi bırakmazsınız" diyen Mutlu, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Seramik Kursu'nda bir seramik atölyesinde olması gereken tüm araç ve gereçlere sahip.  Ben bu konuda öncelikle Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Malzemeler ücretsiz

Kursiyerlerden Ayşe Karayazıcı ise, kursa hobi olarak başladığını anlatarak, "Ancak şu an bırakmak istesem de bırakamıyorum. İleride de bu hobimi ev ekonomisine dönüştürme fikrim var. Bu kurs ile hem üretiyor hem de hayatın yoğunluğundan zihnimizi arındırıyoruz. Sabretmeyi öğreniyoruz. Adeta bir terapi. Bunun yanı sıra kalıcı dostluklar kurduk. Kurstan ziyade bir aile ortamı bizler için. Burası evimizden sonra ikinci adresimiz oldu" dedi. Kursa katılan öğretmen Rana Şenel de, "Kurs ile üretkenliğimizi ve yaratıcılığımızı ortaya koyabildik, el emeğinin ne kadar kıymetli olduğunu öğrendik. Buna imkan sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi' ne çok teşekkür ediyoruz. Belediyemizin birçok kursuna gittim ve kurslardan çok memnun kaldım. Kurs birçok imkanı sağlıyor.Buradaki malzemeler ücretsiz, dolayısıyla kursiyerleri zorlamıyor. Bizler sadece emek veriyor, zaman ayırıyoruz" diye konuştu. 

Başkan Zolan: "Kurslarımız yenilenerek devam edecek"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklerin öneminin bilincinde olduklarını vurgulayarak, "Bu kapsamda belediyemizin el sanatlarının birçok dalında ücretsiz kursları var. Vatandaşlarımızın bu kurslarla sosyalleşmelerine, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya katkıda bulunuyoruz" dedi. Belediyelerin görevlerinin sadece alt ve üst yapı olmadığını, sosyal ve kültürel hizmetlerin de çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Hemşehrilerimiz kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Yeni sezon açılmasına rağmen kurslarımızın kontenjanları kısa sürede doluyor. Ancak kimse kontenjan doldu diye merak etmesin kurslarımız sürekli yenilenerek devam edecek."