Çağlak mevkiinde Geleneksel Piknik, Cirit-Değnek Ekibi gösterileri, yağlı güreş müsabakaları gerçekleştirildi.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak’ın katılımı ile ilk olarak saat 10.30'da etkinlik açılış töreni yapıldı. Güreş alanında yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol konuşmalarında ise sırasıyla Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zarif Süzgün, Belediye Başkanı Hızlı, AK Parti Milletvekili Aydemir ve Berber ile CHP Milletvekili Ören yaptı. Protokol konuşmalarını ardından ise, Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterileri ile sahne aldı.
Açılış programının ardından keşkek karımına geçildi. Daha sonra cirit ve değnek atışları poligonunda birbirinden güzel gösteriler yer aldı. Protokol daha sonra Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından Sebil Ekmeği dağıtımı yaptı.
Günün son programında Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın da katılımı ile er meydanında güreşçiler kozlarını paylaştı. Bir çok kategoride yapılan yarışlara özellikle civar köy ve kasabalarından büyük bir katılım oldu. Bu yıl Spor Toto Teşkilatı'nın da desteklediği güreşlerin ağası, 46 Bin TL ile Avukat ve Belediye Meclis üyesi Osman Oktay oldu.

DERECEYE GİREN SPORCULAR


Yapılan yarışmalar sonucunda şu dereceler alındı: Minik-1 boylarda birinci İbrahim Kahraman, ikinci Adem Berkay Akdağ, üçüncü Yunus Emre Sakallı ve Necati Selçuk; Minik-2 boylarda birinci Halil Duman, ikinci Ferdi Can Çoraplı, üçüncü Gökhan Balcı ve Tunahan Çetin; Teşvik-1 boylarda birinci Erdinç Yavuzer, ikinci Vedat Yoksul, üçüncü Cem Adıgül ve Oğuzhan Kardeş: Teşvik-2 boylarda birinci Kadir Köşk, ikinci Süleyman Durman, üçüncü Ramazan Doğru ve İsmail Özdemir; Tozkoparan Kategorisinde birinci Süleyman Çetin, ikinci Kürşat Kaan Mert, üçüncü Sinan Karakaya ve Necip Al; Ayak kategorisinde ise birinci Yusuf Yıldırım, ikinci Nusrettin Tugay, üçüncü Musa Kuzu ve İsa Yiğit.
Deste Küçük kategorisinde birinci Gürkan Balcı, ikinci Fatih Yaman, üçüncü Ömer Akşehirlioğlu ve Şahin Karaca; Deste Büyük kategorisinde birinci Hakkı Aygün, ikinci Şevket Can, üçüncü Murat Aldan ve Abdulrefik Öner; Küçük Orta Küçük kategorisi birinci Nazmi Şahin, ikinci Abdullah Açıkgöz, üçüncü Turgay Çiftçi ve Ali Yanatma; Küçük Orta Büyük kategorisinde birinci Emre Erkal, ikinci Remzi Kaplan, üçüncü Gürbüz Gür ve Burhan Gök oldu.
Büyük Orta kategorisinde birinci Kazım Şen, ikinci Rıfat Poyraz, üçüncü Yusuf Tatlı ve Mehmet Eserikli; Başaltı kategorisinde birinci Fatih Alabacak, ikinci Burhan Şahin, üçüncü Erol Fidan ve Ercan Al dereceye giren sporcular oldu.
Oldukça çekişmeli geçen Başpehlivanlık kategorisinde birinciliği Mehmet Yeşil Yeşil, ikinciliği Hüseyin İyican, üçüncülüğü de İsmail Balaban ve Kadir Ergin elde etti.