Denizli´de dededen toruna 1938'den bu yana dört kuşaktır tatlıcılıkla uğraşan Hacı Şerif firması, mandalinanın da tatlısını üretti. 75 yıllık tatlıcı Hacı Şerif incir, domates, kabak, kestane, mantar, hurma, karpuz kabuğu gibi 200 çeşit üründen tatlı yapıyor. Hacı Şerif'in ortağı Necip Helvacı, kış mevsiminde en çok yenen meyvelerden mandalinanın da tatlısını yaptı.

75 yıllık dededen toruna şekerci olduklarını ifade eden Necip Helvacı, bir zamanlar üç beş çeşit şeker yaparken şimdi 150'nin üzerinde tatlı ürettiklerini söyledi. Mandalina tatlısını yeni ürettiklerini belirten Helvacı, "Mandalina, ülkemizde yetişen en güzel, en kokulu meyvelerden bir tanesi. Bunun da küçüklerini tercih ediyoruz. Mandalinaların küçükleri pek tercih edilmez ama bizim için çok muteber. Büyüğünü yaparsan insanların yemesi zor olur ama küçüğünü bir lokmada yiyebiliyor." dedi. Vitamin deposu mandalinayı insanların daha çok tüketeceğini dile getiren Helvacı, “Mandalina tatlısı mevsimlik olduğu için çabuk bitiyor. Biz depolamak da istemiyoruz. taze taze yapalım diye düşünüyoruz. Yılın 12 ayı bulsak gidecek. Çocuklar daha çok ilgi gösteriyor. Bir de aileler alıp kahvaltıda misafirlerine ikram ediyor. Hediye götürenler çok oluyor.” diye konuştu.

Mandalina tatlısının müşterilerinden Salim Akansel çok güzel ve değişik bir tadı olduğunu ifade ederken Hasan Aybars da çok güzel lezzetli bulduğunu belirtiyor. Meftune Candemir ise mandalinanın mayhoş bir tadı olduğunu ifade etti.