Denizli Özel Mediklinik Hastanesi'nde Beyin Cerrahı Op. Dr. Yasin Levent Özçelik, yaklaşık 10 yıllık çalışmaları sonunda ortaya çıkan 28 yağlı boya eserini çalıştığı hastanede sergiyle beğeniye sundu. Sağlıkta Sanat adını verdiği sergide Özçelik'in yağlı boya tabloları, hastanenin duvarlarını süsledi. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, hastane personeli ve davetliler serginin açılışına katıldı. Serginin kurdelesini Vali Altıparmak kesti. 



Doktorluğun yanında 12 yıldır resim yaptığını ve son 10 yılda ortaya çıkan eserlerinden değişik temalarda 28 yağlı boya çalışmasını hastanede sergiye açtıklarını söyleyen Op. Dr. Yasin Levent Özçelik, mesleğinin stresli bir iş olduğunu ifade ederek, "Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını, duvarlara asılan tablolarla psikolojik olarak rahatlatmak ve zinde tutmak istiyoruz. Amacımız hastalarımızın durumuna bir nebze olsun katkı sağlamak" dedi.



Doktorluk mesleğinin yanında resimle uğraşmasının işine olumlu yansıdığını ifade eden Özçelik, "Beyin cerrahı olarak el hassasiyetimiz çok yüksek olmalı, resim yaparken de fırçaya oldukça iyi hakim olmalısınız. Bu konuda bana oldukça yardımcı oluyor diyebilirim, çünkü pratik yapmamı sağlıyor. Resim yapmak meslekte de psikolojik yönde rahatlamamı sağlıyor ve yaptığım işe daha kolay konsantre olabiliyorum. Resim yapmanın veya sanatla uğraşmanın iş hayatına çok olumlu yansıdığını düşünüyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından Vali Altıparmak, protokol üyeleri ve hastane yetkilileri, sergiyi dolaşarak resimleri inceledi. Serginin iki hafta boyunca açık kalacağı belirtildi.