Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer Beldesi’ndeki 2 bin 400 metre rakımlı Bozdağ’da bu yıl dördüncü kez kar şenliği düzenlenecek. 10 Şubat Pazar günü düzenlenecek kar şenliği gün boyunca devam edecek. Şenliğe katılanlara belediye tarafından pilav tatlı ikram edilecek. Şenliğe katılanlar doğal pistlerden gün boyu kayarak ve kartopu oynayarak, karın ve Bozdağ’ın tadını çıkaracak.
Bozdağ’ın turizm bölgesi ilan edildiğini kayak merkezleri yapılacağını belirten Nikfer Belediye Başkanı Ali Yarengünü, “Bozdağ’ın kar kalitesi Sarıkamış kar kalitesiyle eşittir. 1600 metre, 2 bin 426 metre doğa yapısıyla her şeyiyle çok güzel bir yer olan Bozdağ 4,5 kilometreye yakın geniş bir pist alanına sahiptir. Bunun yanında Pamukkale’den sonra Denizli’nin ikinci beyazına herkes sahip çıkmalı” diye konuştu. Bozdağ’da kayma süresinin uzun olduğunu belirten Başkan Yarengünü, “Kasımın 10’u ile 20’si arası ilk karımız düşer. Burada kasımın sonlarına doğru kayak sezonu açılır ve yaklaşık dört ay süreyle kayak yapılabilir. Haziran ayında bile kar görebilirsiniz. Geçen yıl ki şenliğimize katılanlar yanlarında getirdikleri plastik leğen ve naylon poşetlerle kayarak bol bol eğlenmişti. Yaklaşık 1 metreyi bulan kar üzerinde yöresel oyunlar oymanıştı.” dedi.

Olumlu gelişmeler var

Kayak merkezi konusunun uzun süredir gündemde olduğunu da anlatan Yarengünü, “Kayak merkezi konusu 1980’li yıllardan beri süregelmiştir. Ama şu anda son noktaya geldik. Rahmetli Valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu yolumuzu açtı. Şimdiki valimiz Abdülkadir Demir’in de çalışmaları devam ediyor. Bölgemiz turizm bölgesi de ilan edildi. Burası Denizli merkezden bir saatte gelebileceğiniz mesafededir” dedi. Geleneksel hale getirilecek festivalle beldenin ve Bozdağ’ın ismini duyurmak istediklerini belirten Yarangünü, Denizli’den her hafta turlarla Isparta-Davraz’a kayak yapmaya gidenlerin olduğunu, düzenledikleri kar şenliği ile Bozdağ’ı gündemde tutmaya çalıştıklarını söyledi. Yarangünü, “Şuanda Bozdağ'da yaklaşık bir metre kalınlığında kar var. Kar kalitesi Kayak Federasyonu yetkilileri tarafından yapılan ölçümlerde çok yüksek çıktı. Bozdağ’da, kayak sporu için yeterli pistler olduğu gibi, uluslararası yarışmaların da yapılabileceği pistler bulunmaktadır. Bozdağ’ın tanıtımı için bu yıl 4. kez şenlik düzenleyeceğiz. Şenliğimize herkes davetlidir. Yazın doğa yürüyüşü ve yayla turizmi ile kışında Bozdağ’ın karıyla ilimizin turizmini de canlandırırız” diye konuştu.