Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BOSİAD), Muğla'nın Bodrum ilçesinden kanunsuz yollarla yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan Afgan çocuklara, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulundu.

BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Meral, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecek Afgan uyruklular arasında bulunan ve yaşları 1 ile 11 arasında değişen çocuklar için Yalıkavak beldesine geldi. Buradaki kaçak çocuklara ayakkabı, kıyafet ve süt dağıtan Meral, kurabiye ikramında da bulundu. Yönetim Kurulu Üyesi Meral, yaptığı açıklamada ailelerin kanunsuz yoldan Türkiye'ye giriş yapmasına rağmen çocukların bu konuda masum olduğuna inandıklarını, bu sebeple ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5 Eylül 2012'de Yalıkavak beldesi Küdür mevkisindeki dağlık alana operasyon düzenlemiş, 41'i Afgan, 12'si Myanmarlı, üçü İranlı ve biri Filistinli olmak üzere 57 kaçak yakalamıştı. Yakalananların bir bölümü, dün Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilmişti.