Muğla Merkez ilçeye bağlı Yerkesik beldesinde bu yıl 28’ncisi düzenlenen geleneksel boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Yerkesik arenasında yaklaşık 200 boğanın katıldığı güreşleri, binlerce kişi seyretti.

Güreşler sırasında boğa sahipleri zaman zaman boğalarını kontrol etmekte zorlanırken boğa güreşlerine katılan izleyiciler yanlarında getirdikleri malzemeler ile piknik yapmayı da ihmal etmedi. Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci yaptığı açıklamasında, boğa güreşlerinin bir festival havasında geçtiğini belirterek, bölge için alternatif turizm kaynağı oluşturduğunu söyledi.

Baş, Başaltı, Büyük orta, Küçük orta, Baş ayak, Küçük ayak, Deste ve Tozkoparan kategorilerinde rakipleriyle karşılaşan boğalar tüm güçleriyle birbirlerine karşı koymaya çalıştılar. Baş kategorisi finalinde Hüseyin Çamlıbel’in Arap isimli boğasıyla Nevzat Ambarlı’nın Atabey adlı boğası karşı karşıya gelerek izleyicilere kıyasıya bir mücadele izlettirdiler.

Karşılaşmanın sonucunda Nevzat Ambarlı’ya ait olan Atabey adlı boğa rakibini yenerek şampiyon olurken 2 bin liralık ödülü de sahibine kazandırdı.