İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı tarihi Birgi beldesi, son dönemin önemli dizilerinden Tatar Ramazan başta olmak üzere bir çok film ve diziye mekan oldu. Birgi, tarihinin yanı sıra burada çekilen dizi ve filmlerle de ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Doğal ve tarihi güzellikleri ile zaten ilgi odağı olan Birgi, ATV kanalında yayınlanan Tatar Ramazan ile ününe ün kattı. Tire, Bayındır ve Beydağ ilçelerinde de çekimi devam eden Tatar Ramazan'ın, büyük bölümü Birgi'de çekiliyor. Tatar Ramazan'ı iyide iyiye benimseyen Birgili vatandaşlar, "Tatar Ramazan da bizim bir efemiz" demekten kendini alamıyor.
Bu arada, beldede zaten pek satılık ev bulunmazken, gördüğü ilgi nedeniyle kiraların da oldukça yükseldiği belirtiliyor.
Kırsak Turizm Derneği Birgi Sorumlusu Yaşar Günaydın, “Özellikle son yıllarda sadece son çekilen dizi değil, daha önceden de oynanan bir çok film ile gündeme gelen Birgi beldesinde zaten satılık ev pek yok. Yaşanacak bir yer olarak tanımlayabileceğim Birgi'de yalnız evlerin değil, tüm işyerlerinin değeri her zaman yüksektir. Belediye Başkanımız M. Cumhur Şener'in gayretleriyle beldedeki canlılık daha da arttı" diye konuştu.