Denizli Büyükşehir Belediyesi, tasavvufun en büyük alimi olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 742. yıl dönümünde Pamukkale Üniversitesi Arena Spor Salonu’nda anma programı düzenledi. ’Şeb-i Arus’ programına Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve eşi Sultan Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Başkan Zolan, salonu dolduranlara teşekkür ederek, "Bugün özel bir gün Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 742. yıl dönümü. O, ölümü yok olmak ayrılmak olarak algılamamış, ölümü buluşmak olarak, düğün günü olarak, Hakk’a kavuşmak olarak algılamış. Geride birçok eser bırakmış, o eserlerde de birliği beraberliği ve insan olma noktasında bu dünyanın fani olduğunu geçici olduğu asıl dünyanın Hakk’a kavuşmak olduğunu bizlere çok net bir şekilde ifade etmiş. Bırakmış olduğu eserlerden faydalanmaya devam edeceğiz" dedi. Manevi bir gece yaşandığını ifade eden Başkan Zolan,"D eğerli sanatçımız İbrahim Sadri Bey de gecemize renk kattı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Savaşların son bulduğu ve barışın hakim olduğu bir dünya için Hz. Mevlana felsefesinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünyada huzurun ve barışın olduğu, savaşların son bulduğu bir dünya için Hz. Mevlana’yı anmak ve anlatmak gerekiyor. Birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına vermiş olduğu mesajlar çok önemli. O, güzelliğe el ele, kol kola, omuz omuza birlikte yürüyeceğiz."
Konuşmanın ardından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Şeb-i Arus programı Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın sunduğu tasavvuf müziği ile başladı. Gecenin sunuculuğunu ise ünlü Şair İbrahim Sadri yaptı. Sadri, okuduğu şiirlerle geceye renk kattı. Işık ve görsel sunumlarla Denizlililerin unutulmaz saatler yaşadığı anma gecesinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi sema ekibi ayini şerifi icra etti.