Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi, “Ülkemizde her yıl, 15-22 Nisan tarihleri arasındaki hafta ‘Turizm Haftası’ olarak kutlanılmaktadır. Pamukkale İlçemiz, Denizli’miz açısından da baktığımızda turizm bölgemizin zenginlikleri açısından öncelikli sıralarda yer almaktadır. Dünyada inci travertenleriyle eşsiz beyaz cennet Pamukkale’yi yılda 2 milyona yaklaşık bir turist ziyaret etmektedir.

Hierapolis, Laodikya gibi tarihi antik kentlerimizle tarih turizminde de ilçemiz bir odak noktasıdır. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra ilçemiz jeotermal kaynaklarıyla termal sağlıkta şifa dağıtan Karahayıt ve bölgemiz cazibe merkezidir. Pamukkale Belediyesi olarak ta termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz.

Termal sağlık bölgemizde üst yapı, yeşil alan ve diğer prestij çalışmaları anlamında göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmaya devam ediyoruz. Dahası termal sağlık turizmi noktasında marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. Turizm Haftasında altını çizmek istediğim konu bu bölgenin bir hazine olduğudur. Görsel güzelliği ile Pamukkale, termal kaynaklarla sağlık turizmi altın tepside bu bölgeye sunulmuş. 5 yıllık görev dönemimizde ben özellikle o bölgenin çok daha farklı noktaya gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu bölgeyi yapacağımız çalışmalarla, turizmcilerimizle, STK’larla beraber yapacağımız tanıtımlarla, istişarelerle de çok daha iyi noktaya getireceğiz inşallah. Turizm Haftasının hem ilçemiz hem Denizli’miz hem de ülkemiz açısından hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.