Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 5'incisi organize edilen Türkçevizyon gala gecesi bu akşam Pamukkale Antik Tiyatro'da olacak. Pamukkale'ye girişlerin saat 16.00'dan sonra ücretsiz olacağı gala için Denizli'nin 6 ayrı noktasından ücretsiz araç kalkacak.


Rafet El Roman ile Ezo'nun da sahne alacağı Türkçevizyon 2014'ün gala gecesi ise bugün (13 Eylül Cumartesi) akşam saat 20.00'de Pamukkale'deki antik tiyatroda gerçekleşecek. Festivalin gala gecesi için bugün saat 16.00'dan itibaren Pamukkale'ye girişler ücretsiz olacak. Pamukkale ve beyaz travertenleri gezerek antik tiyatroya ulaşan Denizlililer yine ücretsiz olan gala gecesine katılabilecek. Pamukkale Antik Tiyatro'da ise 22 ülkeden Türkçevizyon'a katılan 22 sanatçının yanı sıra sevilen sanatçı Rafet El Roman ve Ezo'yu izleme imkanına sahip olacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin 6 ayrı noktasından beyaz cennete saat 16.00'dan itibaren ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Bu kapsamda, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Kampüs KYK önü, eski öğretmenevi karşısı, Demokrasi Meydanı, Albayrak Meydanı ve Yenişehir Mahallesi muhtarlık önünden kalkacak ücretsiz otobüsler Türkçevizyon coşkusu yaşamak isteyen Denizlilileri Pamukkale'ye götürecek. 

İNCİLİPINAR’DA FESTİVAL COŞKUSU
Türkçevizyon Festivali kapsamında  İncilipınar Parkı'nda düzenlenen konser vatandaşlardan tam not aldı. Gecede TRT ve festivale katılan 11 ülkenin sanatçıları, birbirinden güzel şarkıları ile vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. TRT Avaz'da canlı olarak yayınlanan Ayfer Durak'ın sunuculuğunu yaptığı programda, Sincan Uygur'dan Momincan Ablikim, Moldova Anna Mitioglu, Irak Kerkük'ten Ahmet Duzlu, Ukrayna Kırım'dan Emine Mustafayeva, Azerbaycan'dan Sevinç Ağaşirinova, Kuzey Kıbrıs'dan Örge Volkan, Avusturya'dan Petra Nachtmanova, Özbekistan'dan Otabek Mamzoitov, Kırgızistan'dan Gul Jigit Kalikova, Bosna Hersek'ten Armin Muzafferija ve Kazakistan'dan Ardak Balazhanova ile TRT'den Makbule Kaya ve Şehmuz Esenkuş sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri şarkı ve türlülerle parka akın eden binlerce Denizliliyi coşturdu. Türkçevizyon kapsamında Çivril'de gerçekleşen gecede ise TRT sanatçısı Zeynep Cihan sahne aldı.