Normal şartlarda günde 2-3 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale’ye, bir günde 20 binden fazla vatandaş girerek doğal güzellikleri seyretme imkânı buldu.

Aşırı İlgiden dolayı otoparklar araçlarla dolduğu gibi Pamukkale’ye giden yol güzergâhlarında da birkaç kilometre araç kuyruğu oluştu. Yabancı turistler turnikelerden ücretli girerken yerli turistler açık gişelerden rahat bir şekilde geçerek ilk kez Pamukkale'de böyle bir ayrıcalık yaşamış oldu. Binlerce kişi, tarihin ve doğal güzelliklerin birleştiği Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan termal sıcak suların kirecinin çökeltisinden oluşan “Dünyanın en beyaz tepesi” olan Pamukkale’nin güzelliklerini gezme ve fotoğraf çekme imkanı buldu.

Birçok ziyaretçi travertenlerde gezmeyi tercih ederken bazıları da manzarayı seyretmekle yetindi. Havanın da güzel olması Pamukkale'ye ayrı bir güzellik katarken binlerce Denizlili travertenler üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Travertenlerin termal havuzlarında yüzen çocuklar günün en çok eğlenenleri oldu. Bazı vatandaşlar girişi 20 lira olan Pamukkale'ye şimdiye kadar hep uzaktan baktıklarını, girişlerin ücretsiz olmasından dolayı gezme imkânı bulduklarını söyledi.

Pamukkale beldesinde yaşamasına rağmen 1995 yılından bu yana yüksek giriş ücretinden dolayı travertenlere çıkmadığını ifade eden Yılmaz Boz, “Pamukkale altındaki kasabadayız. Pamukkale artık kapatıldı, çok pahalı. 20 lira herkesin girmesi imkânsız. Ondan dolayı insanlar buraya giremiyorlar. Suyundan yararlanamıyorlar, travertenlerde dolaşamıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığının buna bir önem vermesi lazım, insanların rahat dolaşması için ucuz olması lazım" dedi.

Abdulah Yılmaz adlı vatandaş da, “Normalde 20 lira efendim nasıl geleceksin ki? Valilik bunu 3 lira 5 lira yapsın vatandaş her zaman gelsin." derken Volkan Savar, bugün ücretsiz olduğu için Pamukkale’ye geldiklerini ifade ederek, “4 kişilik bir aile 80 lira hani asgari ücretin durumu belli ekonomik şartlar belli” diye konuştu. Pamukkale’ye komşu belde Karahayıtlı olan Ayşe Albay, “Kendi halkımız gelemiyor buraya ücreti pahalı” ifadelerini kullanırken Gamze Yörük de “Buralı olmamıza rağmen böyle güzel bir yere gelemiyoruz. Mantıken düşünmek gerekirse saçma, fiyat pahalı geliyor" şeklinde konuştu.

Denizli il Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, son düzenlemelerden sonra kapılar ve giriş ücreti yüksek olunca vatandaşların Pamukkale’ye girmesinde büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti. Giriş ücretinin 20 lira olmasının pahalı olduğunu kabul eden Oklu, “Turizm Haftası dolayısı ile belediye başkanımız, sayın Valimiz hep beraber bir istişare ettik. Vatandaşlarımız bu giriş yollarını, traverten temas noktalarını gezsinler diye ‘Pazar günü bir ücretsiz giriş yapalım’ dedik. Şu ana kadar yaklaşık 20 bin kişi geçti içeri. Pamukkale'de ayda bir olsun yirmi günde bir olsun, bayram günlerinde, tatil günlerinde yerli vatandaşlarımıza açmak gerekiyor. Yoğun bir talep var bu konuda hakikaten. Bakın şu karşıki kasabada olup da 20 yıldır içeri girmeyen insanlar var. 20 yaşına gelen çocuklardan Pamukkale'yi görmeyenler var” dedi.