Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan ilçesinin Safranbolu ve Beypazarı’na rakip olabileceğini söyledi. Zolan’ın büyükşehir bilgilendirme turunun dördüncü durağı, dokumasıyla meşhur Buldan oldu. Davul zurnayla karşılanan, bir süre Kaymakam Ahmet Erdoğdu’nun misafiri olan Zolan, ilçe hakkında bilgi aldı. Buldan Belediyesi’ni de ziyaret eden Osman Zolan, Başkan Mustafa Fahri Şevik tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Buldan'ın Denizli için çok önemli olduğunu, köklü bir geçmişe sahip ilçenin kültürel, doğal ve tarihi zenginlikleriyle Safranbolu ve Beypazarı’na rakip olabileceğini ifade ederek, “Kendine özgü el sanatları, tekstili, turizme yatkın Süleymanlı Yaylası ve tarihi dokusu var. Her sokağında tarihi bir yapıya rastlıyoruz. İyi bir planlama yaparak, tarihi binaların yok olmasını engelleyecek restorasyon projeleri üreterek bölgeyi turizme kazandırabiliriz. Denizli’ye gelen 2 milyon turistin bir bölümünün Buldan’a da uğramasını sağlayacak nedenler yaratırsak bu ilçeyi kimse tutamaz. Büyükşehirle birlikte bu hayalimizi gerçekleştirmek için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Başkan Osman Zolan’ın ziyaretinin en renkli kısmı pazaryeri oldu. Esnafları dolaşan Zolan'a çiçek takdim edildi. Bir tatlıcının ikramını geri çevirmeyen Zolan, oradaki vatandaşlara ve gazetecilere de verdi. Daha sonra Belediye Düğün Salonu’ndaki büyükşehir bilgilendirme toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu. 2002 yılında birçok insanın Türkiye’den kaçmak istediğini, ülkenin geleceğiyle ilgili kaygıları olduğunu hatırlatan Zolan, “O dönemlerde krizler, belirsizlikler vardı. Bugün yurtdışında hemşehrilerimizle karşılaşıyoruz, Denizli’ye dönmek istediklerini söylüyorlar. Özellikle gençler dönmek istiyor, Artık hastane kuyruklarında beklemiyoruz. Bugün ülkemizde hiçbir ayrım yok, bütün insanlarımız birinci sınıf. Artık ülkemiz IMF’ye borç verir oldu.” şeklinde konuştu.

'HER YIL 10 YILLIK ÇALIŞTIK'

Denizli’nin giriş ve çıkışlarıyla, alt ve üst yapısıyla, havasının temizliğiyle imrenilen bir şehir haline geldiğini söyleyen Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Merkezdeki güzellikler, istiyoruz ki tüm ilçelerimizde de olsun. Bizden daha küçük şehirler, 20 yıl önce büyükşehir oldu. Denizli’nin o yıllarda siyasi gücü yoktu. Şu anda her parametrede ilk 10 arasında. Büyükşehir olmayı istememiz, imkanlarımızın genişlemesi için. Biz şehrimizin baştan sona her yerine dokunduk. Her yıl 10 yıllık iş yaptık. O günlerde hayal edilemeyen her şey gerçekleşti.”