Banaz ilçesine bağlı çok sayıda köyün çadır kurduğu şenliklerde yöresel halk oyunları gösterileri, cirit müsabakaları, yerel sanatçıların konserleri ve Mehteran gösterileri ilgiyle izlendi. Bu yıl 9.'ncusu düzenlenen şenliğin açılışına; Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat kömürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Genel Meclisi Üyeleri, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Yüzlerce yıldır özünden, benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşatan Yörüklerin, yüreklerindeki Anadolu sevgisinin onları birer yiğit, birer kahraman yaptığını ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden; “Yörük obaları yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşlik ve dostluğun, bolluk ve bereketin, vatan ve millet için çarpan yüreklerin diyarıdır. Yörük, özüyle, sözüyle, duasıyla, oturup kalkmasıyla, giyimi kuşamıyla, üzerinde gökkuşağının renklerini taşıyan poşusuyla, insanı insan yapan tüm değerleri içinde barındıran; candır, dosttur. Yörük sevgi insanıdır. Yörük, her cephede en önden giden, vatanı bayrağı, kutsal değerleri için başını bu yola koyandır. Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneğince düzenlenen bu etkinliklerin Yörük kardeşlerimize, obamıza, yaylamıza bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından Vali Mehmet Ufuk Erden'e Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dal tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket töreninden sonra Vali Mehmet ufuk Erden ve protokol üyeleri yörük çadırlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.