Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Çamlarca köyünde yaşayan Ayşe Cangı 106 yaşında hayatını kaybederken, yıllardır sakladığı sandığından çıkan 90 yıllık gelinlik herkesi duygulandırdı. 
Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Çamlarca köyünde yaşayan Ayşe Cangı, 106 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ayşe ninenin arkasında bıraktıkları ise evlatlarını ve torunlarını hayrete düşürdü. Ayşe Cangı’nın doğduğundan beri yanından ayırmadığı, sürekli varlığını kontrol ettiği bir asırlık sandığı ölümünün ardından çocukları tarafından açıldı. Taziyeye gelen komşuların önünde açılan sandıktan çıkan pembe renkli 90 yıllık gelinlik, Ayşe ninenin yakınlarının duygulanmasına neden oldu.
Halil İbrahim Cangı, annesinin yaşamı boyunca gözü gibi baktığı bir asırlık sandığı vefat ettikten birkaç gün sonra açtıklarını anlatarak, "Açılan sandıkta 90 yıllık gelinliğini gördüğümüzde gözlerimize inanamadık” dedi.
Taziye ziyaretinde bulunmak için gelen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca da Ayşe Cangı’nın sandığı açılırken orada olduğunu, sandığı beraber açtıklarını söyledi.
Ayşe Cangı’nın torunu Ayşe Dönmez ise çok büyük acı yaşadıklarını belirterek, “Ninem gelinliğinden ve sandığından başka daha önemli bir miras bıraktı; ağırbaşlılığı, merhameti, sadakati ve hoşgörüyü bıraktı. Dünya malına asla kanmadı. İki sene önce maaş bağlamak için gelen kaymakamlık yetkililerini istemedi. Devlet ihtiyaç sahiplerine versin, benim evlatlarım bana bakar demişti. Hala bu sözleri kulaklarımı çınlatıyor” dedi.