2014 Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası yarı final karşılaşmalarına ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası, tam not aldı. Üç gün süren karşılaşmalarla Denizli’de cirit coşkusu ve heyecanı yaşandı. 


Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nda üç gün süren 2014 Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası yarı final karşılaşmaları tamamlandı. Yarı final 1. Grup müsabakalarında, Uşak 1 Eylül Atlı Cirit Kulübü, Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü ve Uşak Karaoğlan Cirit Atlı Spor Kulübü karşılaştı. Üç gün süren karşılaşmalarda Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü, final grubuna yükseldi. Karşılaşmalar ata sporunu yakından tanımak isteyen ve cirit sporuna meraklı vatandaşlartarafından oldukça ilgi gördü.Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türk sporuna kazandırdığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın yeni, modern ve bakımlı olmasının yanında sosyal hizmet olanakları ve ışıklandırması ile Türkiye’nin önde gelen spor komplekslerinden biri olduğunu söyledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a destekleri için teşekkür eden İbanoğlu, "Geleneksek Spor Dalları Federasyonu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile tesisimizde 2015Türkiye Şampiyonası gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

"Atalarımızdan emanet"

Denizli Büyükşehir BelediyeBaşkanı Osman Zolan, Türkiye’de sadece Denizli’de bulunan tesisin 2 yıldır Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığını ve bundan gurur duyduklarını belirtti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,"Nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar yaşatılan cirit, atalarımızdan bize emanet geleneksel oyunlarımızdan biridir. Diğer spor dallarında karşılaşmadığımız rakibini affetme ve bağışlama öğelerini içeren cirit sporunun gençlerimizle tanışması ve yaşatılmaya devam edilmesi bizim için çok önemli" dedi. Türkiye’de sadece Denizli’de bulunan komplekste 2014 Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası karşılaşmalarına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden Başkan Zolan, "Türkiye’nin dört bir yanından şampiyonaya katılım gösteren yarışmacıları performanslarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.