Denizli'nin Hollandalı kardeş şehri Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti.

Denizli Belediyesi ile Hollanda'nın Almelo Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmek için Denizli'ye gelen Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Nilgün Ök, Aytaç Turgut ve Etüt Proje Müdürü Pınar Gülmez Ağırbaş da katıldı. Başkan Zolan, Almelo Belediye Başkanı Hermans'ı Denizli'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘’İnşallah kısa süre sonra imzalanacak protokolle bugüne kadar olan ilişkilerimiz katlanarak devam edecektir. Hem Denizli'nin hem de Almelo'nun lehine güzel sonuçlar doğacaktır. Sonuçta iki tarafta yaşayanlar da mutlu olur. 38 yıldır süren kardeş şehir ilişkilerimiz karşılıklı işbirliği sayesinde çok uzun yıllar devam eder. Protokol çerçevesinde yer alan başlıklar konusunda her türlü desteğe hazırız’’ dedi.
Jon Hermans da Denizli’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ‘’ Protokolde belirlediğimiz başlıklar, iki taraf için de çok önemlidir. İki şehrin de Avrupa standartlarına ulaşmasını sağlayabiliyoruz. Bu yıl geçen seferki protokolde olduğu gibi özellikle işbirliklerini desteklemek amacıyla çeşitli konu başlıkları belirledik’’ diye konuştu.
Başkan Osman Zolan, Hermans'a Çeşmi Bülbül hediye etti. Başkan Hermans da Başkan Zolan'a Almelo'yu tanıtıcı kitap hediye etti.