Afyonkarahisar’da Osmanbey Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi. Alevi dedelerinin de katıldığı iftar programı kentte bir ilk olurken, programa kent protokolü de katıldı. 
Termal bir otelde düzenlenen iftar programında oruçlar Alevi dedelerinin yaptıkları iftar duasıyla açıldı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve çok sayıda davetli katıldı. Gerçekleştirilen iftar programının açılış konuşmasını yapan Osmanbey Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çarkgil, farklı mezheplere mensup insanların bu iftar sofrasında bir araya gelmenin kendileri için onur verici olduğunu kaydederek, “Bu topraklarda asırladır kardeşçe yaşayan bir milletiz. İçerden ve dışarıdan gelen bütün fitnelere rağmen hepimiz bu topraklar için can vermiş, şehit vermiş ve kardeş yaşamayı başarabilmişizdir. Üzerimizde oynanan tüm fitneleri de boşa çıkarmak boynumuzun borcudur. Muharrem ayı birçok hadiseyi içinde barından bizler için çok önemli olan mübarek bir aydır. 10 muharrem gününde H.Z. Adem’in tövbesinin kabul edildiği, H.Z. Nuh tufanının sona erdiği, H.Z. Musa ve kavminin Firavun’un zulmünden kurtulduğu birçok hadiseler bu mübarek ayda gerçekleşmiştir. Bu ay ondan dolayı bizler için çok önemlidir” dedi.

“BANA GÖRE MEZHEPLERİN BİRBİRİNDEN FARKI YOKTUR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Alevi ve Sünnilerin bu memleketin zenginlikleri olduğunu kaydederek, “Öncelikli olarak aynı dava, aynı toprağa ve aynı vatanda saygı duyuyor ve muhabbet besliyoruz. Kendisini Bektaşi, Caferi, Şii diye adlandıran kişiler ile bana göre Sünnilerin hiçbir farkı yoktur” diyerek birlik ve kardeşlik mesajı verdi.
Etkinlikte son olarak konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Muharrem ayının İslam tarihinde birçok hayırlı ve güzle olaya vesile olurken, acı olaylara da sahne olduğunu kaydetti. Vali Balkanlıoğlu, “Bu ay acısı asla unutulmayacak, yarası kolay kapanmayacak büyük dramlara da sahne olmuştur. Hz. Adem’in Hz. Havva anamızla buluşması, Nuh tufanın sona ermesi gibi birçok hadise sayılıyor. Ancak bunlar arasında bizleri en çok etkileyen hadise, peygamberimizin sevmeye bile kıyamadığı torunlarının katline vesile olmuştur” dedi. İftar programı okunan şiirlerle devam etti.