AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, "Ahilik, haksızlığa, yolsuzluğa, cahilliğe karşı çıkarak, çağdaş uygarlığın bugün kabul ettiği değerlere asırlar önce ulaşmış ve uygulamış kültürün adı, bugüne taşınan değeri ve ilkesidir. Ahilik kültürünün temelinde ahlaki değerler yatmaktadır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Ahilik Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı. Yüksel mesajında, Ahiliğin 13'üncü yüzyılda filizlendiğini ve o günden bugüne çağları aşarak hem iş ahlakının hem de sosyal ahlakın gücünü bugünlere taşıdığını bildirdi. Milletvekili Yüksel mesajında şunları kaydetti:
"Ahilik kültürü hayatın her alanında kardeşliği, birlik, beraberliği ve dayanışmayı esas alan bir temel üzerinde var olmuştur. Ahilik kültürü, iş ahlakı başta olmak üzere toplumsal yaşamdaki her türlü adımın rehberi olmuş önemli bir değerdir. İş hayatındaki başarı, alın terine dürüstlüğe ve iyi bir meslek ahlakına dayanmaktadır. Biz bu anlayışı yüzyıllar önce yaşayan atalarımızın ahilik kültürüyle öğrendik. Bugün milletimizin her alanda ortaya koyduğu başarı işte bu temellerle sabitlenmiş ve açılamaz denilen kapıların tümü ahilik kültürünün anahtarıyla açılmıştır. Ahilik geleneği, günümüzde kullanılan toplam kalite, müşteri beklentileri, tüketici hakları, standart, kooperatifçilik gibi kavramların yıllar önce temellerini atarak bu ilke ve felsefelerin bugünlere yansımasını sağlamıştır."