Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve beraberindekiler Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Başkan Zolan, "Bu değerleri yaşattığımız sürece biz ayakta kalırız. Değerlerimizi kaybedersek, geldiğimiz yeri unutursak, kökümüzü hatırlamazsak, özümüzü kaybedersek, köksüz bir ağaç gibi yıkılmaya, devrilmeye mahkumuz" dedi.

22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri başladı. Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen de katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ahilik köklerimizden, özümüzden gelen değerli kuruluşumuz. Ahilik bugüne kadar taşınarak gelen en üst seviyedeki değerimizdir. Esnafımızın bugünkü geldiği noktada ahiliğin üst seviyede katkısı vardır. Denizli Ahi Evran'dan başlayarak ahilik konusunda bayraktarlık yapmış bir il" dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Meslekle beraber güzel ahlakı öğrenme ve insanlarımıza en kaliteli ürünü sunabilme, kendi içinde kuralları olan, belki bugünkü garanti kapsamında dediğimiz kuralları da içine alan bir kurum ahilik. Geçmişte gerçekten çok önemli bir işlevi olmuş ve ülkemizin, esnafımızın bugün bu hale gelmesinde en büyük katkıyı da ahilik teşkilatımız yapmış. Tabi o zamanlarda odalarımız yok, ahiliğimiz varmış. Bu değerlerimize, güzelliklerimize sahip çıkıp yaşatmamız gerekiyor."

"Değerleri yaşattığımız sürece ayakta kalırız"

Her yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftası'nın kutlandığını işaret eden Başkan Zolan, "Sizler de Denizli'de bu işe sahip çıkıyorsunuz, bu konuda sizlere teşekkür ediyorum. Bu değerleri yaşattığımız sürece biz ayakta kalırız. Değerlerimizi kaybedersek, geldiğimiz yeri unutursak, kökümüzü hatırlamazsak, özümüzü kaybedersek, köksüz bir ağaç gibi yıkılmaya, devrilmeye mahkumuz. Onun için değerlerimizi hiç bir zaman unutmayacağız. Onun için geçmişten gelen güzellikleri, gelecekteki çocuklarımıza, torunlarımıza, gelecek nesillere aktarma konusunda bu tür etkinlikler vesile olacak inşallah. Ahilik teşkilatı yapısı, geçmişten gelen o kuruluştaki düşünce, felsefe, sanat icra edebilme, üretebilme kültürünü inşallah gelecek nesillere de aktarabilmeyi Allah bizlere nasip edecektir" dedi. Başkan Çelikkol ise, Ahilik Haftası'na verdiği önem dolayısıyla Başkan Zolan'a teşekkür etti.