Aslanlar konusunda araştırma yapan ve AHİYAD’ın konuğu olarak Denizli’ye gelen
Ekonomi Yazarı Şükrullah Dolu, “En fazla 250 kg ağırlığa ulaşan Aslanlar 6 tonluk fili bile avlıyorlar. Dolayısıyla başarılı olmak için en güçlü ve en büyük olmaya gerek yoktur. ASLAN GİBİ OLMAK lazım” mesajı verdi
Ahi Sinan Ahilik Kültürünü Araştırma Yayma ve Yardımlaşma Derneği (AHİYAD), ilgi çekici bir organizasyona daha imza attı. Aslanlar konusunda araştırma yapan ve AHİYAD’ın davetlisi olarak Denizli’ye gelen Ekonomi Yazarı Şükrullah Dolu, “Aslan ormanın en büyüğü ve en güçlüsü değil, fakat ormanın kralı. En büyükleri erkek aslan, onun ağırlığı 250 kg. Filin ağırlığı ise 6 ton… Buna rağmen aslanlar fili bile avlıyorlar. Çünkü bir takım olarak hareket ediyorlar. Dolayısıyla başarılı olmak için en güçlü ve en büyük olmaya gerek yoktur. ASLAN GİBİ OLMAK lazım” mesajı verdi.

AZ FAKAT ETKİLİ TAKTİK
Yeni Şafak Gazetesi’ndeki EKO VAKANÜVİS adlı köşesinde iş dünyası ve ekonomi ile ilgili yazılar yazan Şükrullah Dolu, tarihte de AHİlerin aslan taktiği ile başarılı olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Orta Asya’dan gelen Türk esnafı, o zamana kadar bilmediği Anadolu coğrafyasında tutunmak ve pazarda hakimiyet kurmak için AHİLİK teşkilatında örgütlendiler. Birlik halinde iri oldular. Bugün Anadolu coğrafyasındaki Denizli, Kayseri ve Konya gibi girişimcilik açısından aktif kentlerin temelinde de o birliğin mayası vardır. Dolayısıyla Bir olmak onları hem irileştirerek başarılı kılmış hem de yüzyılları aşan bir zaman diliminde diri tutmuş ve yaşatmıştır. Bugün küresel arenaya çıkan Anadolu girişimcisi de ancak ve ancak bir ve beraber olarak rekabetçi olabilir. Karşısında küresel devler olsa bile… Hem 2008’de başlayan küresel kriz de yeni rekabet modellerine ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı. Her sorun bir fırsattır. Kriz varsa rekabet modeli de bulunur. Bunun için tarihi deneyimden ders almak gerekir. Ahilik tarihi gerekli ışığı bize vermektedir.”

GELİŞMEK İÇİN AHİYAD
100’ü aşkın AHİYAD üyesine hitap eden Şükrullah Dolu, AHİYAD gibi STK’lara üye olmanın faydaları konusunda da şunları kaydetti:
1- Kendinizi geliştirirsiniz: Her STK aynı zamanda bir okuldur. Aktif bir üye olarak üye olduğunuz STK’ların etkinliklerine katıldığınızda kişisel gelişiminizi de sağlarsınız. Bugün iş veya siyaset dünyasında lider olarak gördüğümüz bir çok kişinin geçmişini inceleyin mutlaka bir STK deneyimi görürsünüz.
2- İşinizi geliştirisiniz: Pazarlamacılar, “İş, ilişkiyle gelişir” diyorlar. İlişki de AHİYAD gibi sosyal ortamlarda gelişir. Etkinliklere etkin katıldığınızda bir kar verirsiniz veya alırsınız. Bunun sizi nereye götüreceği size kalmıştır.
3- Misyonunuzu yerine getirirsiniz: Büyük bir medeniyetin mensupları olarak kendimizi ve işimizi geliştirmek tek amacımız olamaz. Bu nedenle AHİLER gibi doğrularımızı ve medeniyetimizi tüm dünyaya taşımak için çalışmalıyız. Bunu da ancak birlikte yapabiliriz.