Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını 7'den 70'e ücretsiz olarak öğreten Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk kültürünün yaşatılmasına destek veriyor. 
Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Türk kültürünün yaşatılması için de bir çok yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, 7’den 70’e her kesime hitap ediyor. 4 Ekim'de başlayacak olan halk oyunları kursunda zeybek başta olmak üzere, Teke, Karadeniz, Kafkas, Artvin, Silifke yöreleri ve halay oyunları öğretilecek. Yetişkin ve çocuk olmak üzere iki ayrı grupta ücretsiz verilecek kurslar Denizli Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Spor Merkezi ve İncilipınar Spor Salonu'nda verilecek.
Hafta içinde verilecek kurslarla ilgili bilgi alıp kayıt yaptırmak isteyenlerin Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez Kapalı Spor Salonu yanındaki Spor Kayıt Merkezi'ne başvurmaları gerektiği belirtildi. Geçen yıl 1.000 dolayında kursiyerin halk oyunları kursuna katıldığı ifade edilirken, sayının bu sene daha da artmasının beklendiği kaydedildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk kültür ve geleneklerini yaşatmak için bir çok kurs ve yatırım gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Amacımız atalarımızdan bize miras kalan kültürümüzü gelecek nesillerimize unutturmayıp bu değerlerimizi yaşatmaya devam etmektir. Ücretsiz verdiğimiz halk oyunları kurslarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye konuştu.