Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen ve Türkiye'den 20, yurtdışından 6 halk ozanının katılımıyla gerçekleşen Denizli 4.Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı başladı.
Denizli 4.Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 26 halk ozanını bir araya getirdi. 20’si Türkiye’den 6’sı da yurtdışından gelen Ozanlar Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikte sazlı sözlü atışmalar yaparak izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı.
Zolan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Denizli 4.Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini topladı.

Gecede halk ozanları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Salonu dolduranlar unutulmaz bir geceye tanıklık ederken, aşıkların lebdeğmez (b, f, p, m, v) harflerini söylemeden ağızlarına koydukları kürdanla atışma yapmaları büyük beğeni aldı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinliğe ilişkin görüşlerini aktaran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 4.sünü gerçekleştirdiğimiz Aşıklar Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ile başladı. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği Aşıklar Bayramı kapsamında Türkiye’den 20, yurtdışından ise 6 olmak üzere 26 halk ozanımızın sergiledikleri sazlı sözlü atışma unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzün ne denli önemli ve güzel olduğunu ortaya koymaktadır. Kısacası, unutulmaya yüz tutmuş değeri tekrar gün yüzüne çıkarmaya çalışan çok değerli aşıklarımız var. Geçmişimizin değerini taşımada önemli misyon ve görev üstlenen aşıklarımızın gelecek kuşaklara taşınmasına vesile olmasında Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek bu yılda vatandaşlarımız ile buluşturduk. Geleneksel hale getirdiğimiz Aşıklar Bayramı etkinliğimiz bundan sonraki yıllarda da sürdürülecek” dedi
Gecede Ozan Nihat (Denizli) Temel Turabi (Bursa) Abdullah Gizlice (Osmaniye) Ayten Gülçınar (Ankara) Nuri Şahinoğlu (Manisa) Bekir Sami Özsoy, Selahattin Kazanoğlu (Antalya) Zafer Kazancı (Bursa) Osman Akçay (Adana) Sübhandereli (Adana) İhsan Yavuzer (Erzurum) Rahim Sağlam (Erzurum) Zeki Erdali (Ankara) Kevseri (İstanbul) Erol Coşkunoğlu (İstanbul) Ilgar Çiftçioğlu (Kars) Yağız Ozan (Konya) Öksüz Ozan (Maraş) Eseri (Sivas) Erdem CAN (Sivas) Erkani (Sivas) Ahmet Rıza Abbo (Irak) Şahbaz Memedov (Gürcistan) Nargile Mehtiyeva ve Tınatın Metov (Gürcistan) Doç. Dr. Sergiye Zenginanlı (Azerbaycan) Turnaz Altınsoy (İran) ve Ramin Marağalı (İran) yer aldı.