Muğla’nın Fethiye ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı yamaç paraşütü pilotları tarafından bin 500 metre yükseklikte açılan Türk bayrağı ile kutlandı.

        30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ülke genelinde yapılan kutlamalara Fethiyeliler farklı bir şekilde katıldı. Ölüdeniz beldesinde bulunan pilotlar Zafer Bayramı'nın 90’ıncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında gökyüzünde Türk bayrağı açtı. Bin 700 metre yüksekliğindeki Babadağı'na çıkan pilotlar İbrahim Altın ve Hüseyin Akçay ikili (tandem) atlayış gerçekleştirdi. Pilotlar Babadağı'ndan havalandıktan kısa süre sonra gökyüzünde 5 metrekarelik Türk bayrağı açtı. 20 dakika boyunca gökyüzünde dalgalanan Türk bayrağı, sahildeki yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü.
Bayrağı taşıyan paraşütler alkışlar arasından Belcekız Plajı’na iniş yaparken, yer ekipleri bayrağın yere düşmemesi için yoğun çaba gösterdi.

        30 Ağustos coşkusunu gökyüzünden yansıtmak istediklerini belirten paraşüt pilotu İbrahim Altın, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90'ncı yıl dönümünde Türk bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırmak istedik. Bu bizim için büyük bir gururdur.” dedi.