HAYRİ DEV öNDER olmanın, Örnek olmanın onurunu yaşayıp paylaştı 
Büyükşehir Belediyeleri ve STK'lar tarafından yapılan seçimle TÜRYAK 2015 Yılı "ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ"ları belli oldu.
Her yıl, 60 yaş üstü olup, meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde öncüve lider olan ; hayata bağlılığını ve yaşam sevincini sürdüren; toplumun takdir ve sevgisini kazanan; örnek kişilik sergileyenlerden seçilen ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ’lar, bu yıl Büyükşehir Belediyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından seçildi...
Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından düzenlenen "2015 Örnek Kıdemli Vatandaş Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, yaşlıların bir toplumun geçmişi ve kökleri, aynı zamanda kuşaklar arasında bir köprü olduğunu söyledi.
Bakan Gürcan, dünyanın giderek yaşlandığını, Türkiye'de 65 yaş ve üstü 6 milyon 192 bin 962 kişinin yaşadığını bildirerek, "2023 yılında yaşlı nüfus 8,6 milyona, 2050 yılında ise 19,5 milyona ulaşması beklenmektedir. Bugün yaşlı nüfusumuzun tüm nüfusa oranı yüzde 8 iken, bu oran 2023'te yüzde 10'a, 2050'de yüzde 20,8'e yükselecektir. Bu demekti ki yapacak işimiz var çünkü yaşlılarımızı asla yük olarak görmüyoruz. Ancak onların sorunlarıyla yeterince ilgilenmezsek, yaşlılık ülkemiz için bir soruna dönüşebilecektir" diye konuştu.
Değişen hayat şartlarıyla huzur evlerinin ihtiyaç haline geldiğine değinen Gürcan, Bakanlık olarak çocukların ve büyüklerin hayatlarını ev ortamlarında sürdürmelerinin temel politikaları ve öncelikleri arasında bulunduğunu belirtti.
Gürcan, ailelerin yaşlılarına bakmakta yetersiz kaldığı durumlarda devlet olarak bu kişilere sahip çıkmanın öncelikli sorumlulukları arasında olduğunu vurgulayarak,"Huzurevlerimizle yaşlı, bakım ve rehabilitasyon merkezlerimiz bu çerçevede hizmet üretmektedir. 129'u bakanlığımıza bağlı toplam 352 huzurevi sayımız var, bunlarda 22 bin 511 yaşlımız hizmet almaktadır. Geleceğe dönük olarak yaşlıların ve ailelerin faydalanabileceği sosyal dayanışma ve danışmanlık hizmetlerini artırmak üzere sosyal politikalar üretmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Gürcan, ödül töreninde "Örnek Kıdemli Vatandaş" seçilenleri tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.
Törende 51 kişiye "2015 Örnek Kıdemli Vatandaş" ödülü verildi.