Denizli Belediyesi 'Genç Denizli Projesi' kapsamında, lise öğrencilerini her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale’ye götürmeye devam etti. Gençler, Çanakkale Savaşı Destanı'nın yazıldığı yerleri gezerek tarihi mekanları yerinde gördü.
Lise ve dengi okul öğrencilerinden kura ile belirlenen 2000 öğrenci, velileriyle Denizli Belediyesi önünden Çanakkale’ye uğurlandı. Eğitim sezonu boyunca otobüslerle götürülen öğrenciler, hayatlarının unutulmaz 2 gününü Çanakkale’de geçirdi.

GENÇ DENİZLİ ÜYELERİ ASSOS’DA-




Genç Denizli üyeleri, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Behramkale Köyü’nde bulunan Assos Antik Kenti’ne geldi. Burada, her otobüste bir rehber eşliğinde antik kent gezildi. Lise öğrencileri antik kent Assos ve Antik Liman’da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
İki gün süren gezinin ilk günü Çanakkale’de otellere yerleşildi. Gezinin 2. günü ise Genç Denizli üyeleri, kent merkezinde yer alan ve Truva filminde kullanılan ‘Truva Atı’ önünde fotoğraf çektirdi. Rehberler, burada da filme konu olan Truva Atı ve önemi hakkında bilgi verdi. Gençler daha sonra türkülere konu olan Aynalı Çarşı’yı gezdi.

GENÇ DENİZLİ ÜYELERİ GELİBOLU’DA-

Genç Denizli üyeleri gezinin 2. günün devamında feribotla Gelibolu Yarım Adası’na geçti. Feribotta ise bazı öğrenciler gökyüzünde uçan martılara yem atarken bazıları da ilk kez bindiği feribot yolcuğunun tadını yanındaki arkadaşlarıyla paylaştı. Eceabat’a gelindiği ise tarih yeniden canlanıyor gibiydi. Rehberin anlattıklarıyla gençlerin gözleri doldu.
   Genç Denizli üyeleri, bugün özgür ve hürce yaşadıkları vatan topraklarının bedelini, atalarının kanlarıyla ödediğini bizzat gezip görünce duygusal anlar yaşandı. Gelibolu Milli Parkı’ndaki ziyaret, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği ve Şehitlik Abidesi’yle devam etti. Daha önce Çanakkale’yi ve şehitliği gezme fırsatı bulamayan gençler, tarih kitaplarında okudukları Çanakkale Savaşı’nın bizzat içinde gibiydi. Şehitlikler adeta o günleri gençlere anlatmak ister gibiydi. Profesyonel rehberlerin anlattıkları ve gençlerin savaşın geçtiği mekanları gezmeleri, okuldaki teorik bilgileri pekiştirdi. Şehitlik Abidesi’nde ise doyasıya fotoğraf çektiren gençler, geziyi ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
   Gezinin son bölümünde ise Alçıtepe, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arı Burnu, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı yer aldı. Karşılarında duran Türk siperleri, sanki dün savaş yaşanmışçasına gençleri etkiledi. Buradaki şehitlikler ve Çanakkale’deki savaş, gençlerde ölünceye kadar unutamayacakları anıların yaşanmasını sağladı.
  Türkiye’nin en iyi sosyal sorumluluk projesi olan Genç Denizli Projesi, böylece gençlerin tarihi bilmelerine de destek vermiş oldu.