Gençler, sadece Türk tarihinin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de tarihe tanıklık edecek. Öğrenciler, Çanakkale Savaşı Destanı'nın yazıldığı yerleri gezerek tarihi mekanları yerinde görecek.
Lise ve dengi okul öğrencilerinden 2000 öğrenci, kurayla belirlendi. Her otobüste, öğrencilerin 2 öğretmeni, 1 belediye görevlisi ve 1 de tur yetkilisi yer alıyor. Öğrenciler, rehber eşliğinde 2 gün sürecek bu geziyle hayatları boyunca unutamayacakları, gelecekte çocuklarına büyük bir gururla anlatacakları özel anıları olacak. Çanakkale Gezisi, 03 Ekim 2013 günü başlayacak. Yeni eğitim yılının ilk Çanakkale ziyaretine, Nevzat Erten Anadolu Lisesi, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Denizli Ticaret Meslek Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi, Kayıhan 75. Yıl Çok Programlı Lise, Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi ve Anafartalar Anadolu Lisesi'nden 450 öğrenci 9 otobüsle yola çıkıyor.  
Lise ve dengi okul öğrencileri, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Çanakkale’ye ulaşacak. Buradan gezinin ilk günü, Gelibolu yarımadasına geçilerek burada bir devrin kapanıp bir devrin başlamasına yol açan kahraman askerlerimizin yiğitçe çarpıştığı savaş cephelerini ve şehitlikleri gezecek. İlk gün, Gelibolu Milli Parkı, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Sayit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı gezilecek. Gezinin 2. günü ise Genç Denizli üyeleri, kent merkezinde yer alan ve Truva filminde kullanılan ‘Truva Atı Antik Kenti’ni ve Çimenlik Kalesi'ni gezecek.
Türkiye’nin en iyi sosyal sorumluluk projesi olan Genç Denizli Projesi, böylece gençlerin tarihi bilmelerine de destek vermiş oldu.
 
GENÇLERİMİZ TARİHİNİ İYİ BİLMELİ-

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, gençlerin tarihini iyi bilmeleri ve atalarının yazdığı destanı daha iyi anlamalarını istediklerini belirterek, ‘Genç Denizli projesi kapsamında her yıl düzenli olarak gençlerimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Gençler, burada bir devrin kapanıp bir devrin başladığı yerleri görerek atalarına minnet duyuyor. Gençlerimiz ve çocuklarımızın TV’lerde seyrettiği hayali kahramanları benimsemelerini istemiyoruz. Gerçek kahramanlarımızı öğrenmeleri için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Genç Denizli Projesi de bu çalışmalarımızdan biridir’ dedi.