Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkçevizyon 2014'ün gala gecesine tüm Denizlilileri davet etti. 13 Eylül Cumartesi günü 2 bin yıllık antik tiyatroda gerçekleşecek gala gecesine özel, Pamukkale'ye girişler saat 16.00'dan itibaren ücretsiz olacak. Denizli'nin 6 ayrı noktasından ücretsiz otobüslerin kalkacağı Türkçevizyon galasında, 22 ülkeden 22 sanatçının yanı sıra Rafet El Roman ve Ezo'nun sahne alacağı konser de yine ücretsiz izlenebilecek. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, bu yıl 5'incisi organize edilen Türkçevizyon, 10 Eylül'de düzenlenen kortej ile başlarken, Türkçe şöleninin yaşanacağı gala gecesine vatandaşların daha kolay ve rahat ulaşımı için tüm önlemler alındı. Festival kapsamında, konuk ülkelerin ve TRT sanatçılarının 11 Eylül'de Açık Hava Tiyatrosu'nda, 12 Eylül'de ise İncilipınar Parkı'nda sahne alacağı kaydedilirken, Türkçevizyon'un gala gecesi ise 13 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Pamukkale'deki 2 bin yıllık antik tiyatroda gerçekleşecek. Aynı gün saat 16.00'dan itibaren ise Pamukkale'ye girişler ücretsiz olacak. Pamukkale ve beyaz travertenleri gezerek antik tiyatroya ulaşan Denizlililer ücretsiz olan gala gecesine katılabilecek. Vatandaşlar Pamukkale Antik Tiyatro'da ise 22 ülkeden Türkçevizyon'a katılan 22 sanatçının yanı sıra sevilen sanatçı Rafet El Roman ve Ezo'yu yine ücretsiz olarak izleme imkanına sahip olacak.

Ücretsiz araç kalkış noktaları 

Vatandaşların Pamukkale'ye daha kolay ulaşımı için de önlem alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin 6 ayrı noktasından beyaz cennete ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Bu kapsamda Saat 16.00'dan itibaren Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Kampüs KYK önü, eski öğretmenevi karşısı, Demokrasi Meydanı, Albayrak Meydanı ve Yenişehir Mahallesi muhtarlık önünden kalkacak ücretsiz otobüsler Türkçevizyon coşkusu yaşamak isteyen Denizlilileri Pamukkale giriş kapısına kadar götürecek. Otobüslerin önünde "Ücretsiz Pmukkale'ye gider" yazılı pankartlar olacak. Gala gecesinin ardından ise yine aynı otobüslerle dönüş sağlanacak. Ayrıca etkinlik dünyanın 8 ülkesinde daha canlı olarak yayınlanacak. 

Dünya Denizli'yi izleyecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TRT Avaz'da canlı yayınlanan Avrasya Raporu adlı programa katıldı. Büyükşehir ile birlikte bu yıl ilk defa ilçelerde de Türkçevizyon etkinlikleri düzenlendiğini kaydeden Başkan Zolan, dilimizin dünyaya tanıtıldığı Türkçevizyon etkinliklerine tüm Denizlilileri davet etti. Denizli Horozu ile birlikte kentin tarihi ve doğal güzelliklerini canlı yayında anlatan Başkan Zolan, "Denizli bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere yabancı olan bir şehir değil. Her yıl Uluslararası Halk Dansları ve Uluslararası Tiyatro Festivali yapıyoruz. Mutlu olduğuyuz ve gurur duyduğumuz Türkçevizyon'un da 5'incisini yapacağız" diye konuştu. Türkçevizyon'da en önemlisinin 13 Eylül saat 20.00'de Pamukkale'de yapılacak gala olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Pamukkale'de 20 bin seyirci kapasiteli antik tiyatromuz var. Pamukkale'de tüm dünyaya TRT aracılığı ile seslenme imkanımız olacak. Tüm vatandaşlarımızı da oraya davet ediyoruz. Biz sadece yollar, parklar, alt yapı, üst yapı değil, kültür sanat ve geçmişten gelen özümüzü, kültürümüzü, geleneklerimiz ve değerlerimizi taşıyabilmek adına, her türlü gayret ve projelerin altına imzamızı atmakla ilgili hiçbir geri duruşumuz yok."