Acıpayam Ziraat Odası girişimiyle düzenlenen 2. Acıpayam Gıda, Tarım, Hayvancılık Teknolojileri ve Ticaret Fuarı, Acıpayam Kapalı Pazaryeri'nde açıldı. Açılış törenine AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İlçe Müdürü Fırat Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, Ziraat Odası Başkan Vekili Davut Oymak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, İl Genel Meclisi üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Dağ, CHP İlçe Başkanı Durmuş Çağdaş, belde belediye başkanları, köy muhtarları, daire ve kurum amirleri, firma temsilcileri, çiftçiler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Yüksel, Acıpayam'ın kabından çıkıp kendisini Denizli ve Türkiye’de tanıtabilen bir ilçe olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılığın, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok hızlı değişime uğrayan bir sektör olduğunu, değişime ayak uydurabilmek için bu fuarlara katılımın büyük önem taşıdığını belirten Yüksel, "Bizler Meclis'te çiftçilerimiz için ilgili yasaları çıkarıyoruz. Tarım, afetlerle yüz yüze bir sektör. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için mutlaka tarım sigortasını yaptırması gerekmektedir." dedi.

Kaymakam Kalkar ise Acıpayam'ın son yıllarda yaptığı hamlelerle tarım ve hayvancılıkta yükselen değer olduğunu, hayvancılıkta ilk on ilçe arasına girdiğini söyledi. Kalkar, "50 bin büyükbaş hayvan ve Denizli’deki her dört süt ineğinin biri Acıpayam’dadır. Denizli’de her 3 litre sütün 1 litresi ilçemizde üretilmektedir. Hedefimiz, Türkiye’de en fazla süt üreten ilçe olmaktır." şeklinde konuştu.

Teknolojinin son yenilikleriyle donatılan traktör, biçerdöver ve diğer ekipmanları inceleyip satın almak için fuarı beklediklerini söyleyen çiftçiler de, "Fuar sebebiyle firmaların özel kampanyaları oluyor. Makine ve ekipmanları buradan almayı tercih ediyoruz, fiyat avantajlarından yararlanıyoruz." dedi.

Daha sonra Milletvekili Yüksel, Kaymakam Kalkar ve beraberindekiler, fuarı açarak stantları ziyaret etti ve ekipmanlar hakkında bilgi aldı. İki gün sürecek fuara 30 firma katılıyor ve 20 bin civarında ziyaretçi bekleniyor. Traktör ve ekipmanları, yem, gübre, süt sağma makineleri ve otomotiv stantlarının yanında Acıpayam ve yöresinde yetişen sebze ve meyvelerin tanıtımları da yapılacak.