Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü olan ve her yıl Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, İlimizde düzenlenen törenlerle kutlandı.
İlk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törenler Muharip Gaziler Derneği ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin ziyaret edilmesiyle devam etti.
Çelenk sunma törenine Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekillleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, gaziler ve gazi yakınları ile şehit yakınları katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar’ın yaptığı günün anlam ve önemini belirten bir konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Vali Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri daha sonra Denizli Muharip Gaziler Derneği ve Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret ederek gaziler, gazi yakınları ve şehit yakınlarının Gaziler Günü’nü kutladılar.
Dernekleri adına konuşan Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar ve Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, protokol üyelerinin derneklerini ziyaret ederek kendilerini onurlandırmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.