Denizli Laodikya antik kentinde günümüzden bin 800 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen Anadolu Leoparı figürlü bir taş kabartma bulundu. 
Denizli’deki Laodikya antik kentinde yapılan çalışmalar devam ederken, daha önceki yıllarda bulunan bir Anadolu Leoparı figürlü kabartma dikkat çekti. Diyarbakır’da bir vatandaşın Türkiye’de çok az bulunan Anadolu Leoparı’nı öldürmesinin ardından yeniden gündeme gelen Anadolu Leoparı’nın günümüzden bin 800 yıl önce de bu coğrafyada yaşadığı belirtildi.
Laodikya antik kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, yapılan kazılarda buldukları Anadolu Leoparı’nın bulunduğu eserin, bu hayvanının bin 800 yıl önce de Anadolu’da yaşadığının ispatı olduğunu söyledi. Arkeolojik kazı çalışmalarının geçmişe ait bir takım verileri günümüze taşıdığını belirten Prof.Dr. Celal Şimşek, "Son zamanlarda Diyarbakır’da Anadolu Leoparı’nın ortaya çıkması, yine Denizli’de yıllar önce öldürülen bir Anadolu Leoparı’nın olması, nadir görülen bu hayvanların Anadolu’da yaşadığını ve soyunu da devam ettirdiğini gösteriyor" diye konuştu.

ANADOLU LEOPARI FİGÜRLÜ KABARTMA BULDUK
Yıllardır yaptıkları kazı çalışmalarında çeşitli figürlü kabartmalar bulduklarını ifade eden Prof.Dr. Şimşek, şunları söyledi:
"Anıtsal çeşme yapısında bloklar üzerinde benekli yapılmış Anadolu Leoparı bulundu. Bu bölgede çok sevilen bir hayvan demek ki, üzerinde doğal kırsal yaşamı, dokusu bozulmamış doğayı sembolize eden bu hayvanların betimlendiğini görüyoruz. Elde edilen kabartmalardaki parçalara göre en az iki Anadolu Leoparı’nın bu bölgede betimlendiğini görüyoruz.Asma yaprakları, kıvrık dallar ve üzüm salkımlarının yanında üstü benekli Anadolu Leoparı figürü var. Biz bu betimin bin 800 yıllık olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar antik dönemde bildikleri gördükleri doğadan aldıkları parçaları betimlediklerini düşünecek olursak bu bölgede Anadolu Leoparı’nın bin 800 yıldan beri bilindiğini ve varlığını sürdürdüğünü söyleyebiliriz."