Denizli Belediyesi’nin düzenlediği ve bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Halk Dansları Festivali Valilik önünden Denizli Belediyesi’ne kadar yapılan yürüyüş kortejiyle başladı. 

 Kortej öncesinde Azerbaycan, Bosna Hersek, Çeçenistan, Hırvatistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kore, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Sırbıstan, Ukrayna, Yunanistan, ve Türkiye’den Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’nun temsilcileri Vali Yavuz Erkmen’i ziyaret ettiler.

 Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Vekili Semra Erkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar Başkanlığındaki Halk Dansları ekiplerinin temsilcilerini Valilik toplantı salonunda kabul etti.

 Festival hakkında Vali Erkmen’e bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, bu yıl 11.’si düzenlenen halk dansları festivali hakkında Vali Erkmen’e bilgi vererek, dört gün boyunca Denizli halkının çeşitli ülkelerden gelen halk dansları ekiplerini gösterilerini izleme ve o ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatı bulacağını söyledi.

 Vali Yavuz Erkmen de her yıl olduğu gibi bu yıl da dost ve kardeş ülkelerin halk dansları topluluklarını Denizli’de görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Müzik ve halk dansları değişik ülkelerin insanlarının birbirlerini tanımalarında ve birbirleriyle kaynaşmalarında çok önemli bir faktör. Sizler de ilimizde kaldığınız sürece hem bizim kültürümüzü tanıma fırsatı  hem de ilimizin doğal, tarihi ve turistik güzelliklerini görme imkanı bulacaksınız. Her yıl düzenlenen bu etkinlikte Denizli halkı gösterileri ilgi ve beğeniyle izliyorlar. İnanıyorum ki bu yıl ki festival de öncekiler gibi çok canlı ve güzel geçecek. Biz büyük önderimiz Atatürk’ün “Yurtta Sulh Dünyada Sulh” sözüne sadık kalarak dünyada barışın egemen olmasını istiyoruz. Bu ortamın oluşmasında da müziğin ve halk oyunlarının çok önemli rolü var. Sizler de bu festival dolayısıyla tanışıp kaynaşarak buna katkıda bulunmuş olacaksınız. Bütün konuklarımızı hoş geldiniz derken ilimizde güzel vakit geçirmenizi diliyorum ve sizlerin de ülkenize dönüşünüzde buradaki güzellikleri ülkenize aktaracağınıza inanıyorum” diye konuştu.

 Konuk ekiplerin temsilcileri de Türkiye’de ve Denizli’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, festival boyunca da Denizli’yi daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını söylediler.

 Valilikteki kabulün ardından Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu,  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından