Büyük hayallerle girdiğimiz 2020 yılında Aralık ayına gelmemize rağmen yüzümüz bir türlü gülmedi. Mart ayında ülkemizde görülmeye başlanan ve ölüme sebep olan Covid-19 Korona virüsü şimdilerde şiddetini iyice artırdı. 

Türkiye genelinde vaka sayısı ilk zamanlar en fazla çift haneli rakamlardan oluşuyordu. Her akşam haber bülteni bekler gibi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı bekler olmuştuk. 

Geldiğimiz durumda, her mahallede, her sokakta pozitif vakalar var. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından baktığımızda her yönümüzün riskli olduğunu görebiliyoruz. 
Tanıdığımız insanlara virüs bulaşmaya başladı. Bizler haberci olarak korona ölümlerine alıştık, artık ölen kişi yaşlı mı genç mi? Tanınmış bir kişi mi veya onun anası babası mı? diye bakar olduk. Vakalar çoğaldıkça çoğaldı, Allah bu hastalığa tutulan ve yalnız kalan, yalnız kalmak zorunda bırakılan insanların yardımcısı olsun. 
Covid-19 denilen salgının yayılmasında ister istemez emeği geçenleri de ayrıca yad etmemiz gerekiyor.

Şunu demek istiyorum; Covid-19 belirtilerini tüm iletişim araçlarından biliyoruz artık, tat ve koku alamıyorsak, vücudumuzda ağrılar varsa hemen kendimizi karantinaya almalıyız. 

Son  olarak özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına da haklarını teslim edelim, Allah sizin ayağınıza taş değirmesin, güç, sabır versin.