Denizli Sanayi Odası Başkan Adayı Okan Konyalıoğlu, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 
“Değerli Sanayici Arkadaşlarım; Biliyorsunuz yarın, sanayi odamız komite üyelerini belirlemek için sandık başına gidecek. Komite üyelerimiz meclis üyelerini, meclis üyelerimiz ise sanayi odası yönetimini seçecek. Bu seçimlerde komitelere seçilmek “kazanmak”, seçilmemek ise “kaybetmek” anlamına gelmiyor. Çünkü Denizli kazanmadıktan sonra bizlerin kazanması bir anlam ifade etmiyor. Seçim öncesi çalışmalar yarın sona erecek, ancak gerçek mücadele yarından sonra başlayacak. Seçimlerde aday olacak arkadaşlarımın mücadele gücü “neden” sorusuna verecekleri cevapta saklı. Bizim nedenimiz Denizli ve Türkiye. Bu yüzden aday olacak arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; “Sektörünüzdeki sanayicilerin sorunlarını her an takip edecek ve çözüme ulaştıracak azim ve gayrete talip olduğunuzu ve bu sorunların çözümü için gece gündüz çalışacağınızı bilerek Meclis’e gelin.” Oy verecek arkadaşlarıma da naçizane seslenmek istiyorum: “Ne pahasına olursa olsun benim oy verdiğim kişi Meclis’e girsin” diye sandık başına lütfen gitmeyin. Sizden ricam yarınki seçimleri bir kişinin ya da bir grubun kazanacağı seçimler olarak da görmeyin. Denizli’nin kazanacağı seçimler olarak görmenizi istirham ediyorum. Bu nedenle Denizlimizi önceliğine alarak çalışacağına inandığınız, ilimizi daha ileriye taşıyabilecek insanları o meclise gönderin. 

Oy vereceğiniz insanlara; birinin akrabası olduğu için, birinin komşusu olduğu için, aynı muhitten mahalleden olduğunuz için, sizinle iş yaptığı için değil; sizin sorunlarınızı dinleyip bu sorunları çözecek mercilerle istişare edebilecek yetkinlikte oldukları, sorunlarınızı her zaman dinledikleri, Denizli’nin vizyonunu bir sonraki sürece taşıyabilecek anlayış ve yapıda oldukları için oy verin.  Oy vereceğiniz kişilerin hiçbir zorluk ve hiçbir kişi karşısında boyun eğmeyecek kişiler olduğu için oy verin. İlk önce o oy istedi, akrabam, ev sahibinizin yakını gibi gerekçeler Sanayi Odası Meclisi’nde, yönetiminde veya başkanlık koltuğunda karşılığı olan yetkinlikler değil. Bunu sakın unutmayın. 

VİZYONER OLMALARINA DİKKAT EDİN

Sizleri temsil edebilecek kabiliyette olmalarına özen gösterin. Değerli Sanayiciler; Sanayi Odası’nda Meclis’e yönetime ve/veya başkanlığa talip olmak büyük bir sorumluluk işi. Seçim öncesi hevesli görünen ancak Meclis’e geldiğinde suya sabuna dokunmayacak, değer katma amacı, iştahı ile kendisini ve diğerlerini heyecanlandıramayacak, çalışma azmini ve enerjisini koruyamayacak adayların Meclis’e girmelerine lütfen müsaade etmeyin. Biliyorsunuz tüm illerde “Bu odalar ne iş yapıyor” diye çok büyük eleştiriler var. Sanayici, tüccar “Sanayi için, ticaret için, sektör için hiçbir iş yapmadıkları halde, bu odalara üye olmak zorundayız ve her yıl zorunlu olarak aidat ödüyoruz” diye yakınıyor. Bu eleştirilerde haklılık payları da olabiliyor. Benzer şekilde Sanayi Odamızın Meclisi’ne Denizli için çalışmayacak insanlar gelirse, “Bu sanayi odası ne iş yapar” eleştirileri her zaman karşımıza çıkacak. Bizler, oylarımızı bu eleştirileri bertaraf edecek şekilde, şehrimizi ileriye götürecek ve değer katabilecek arkadaşların Meclis’e girmesi için kullanmalıyız. 

Bizler ilimize, ülkemize daha fazla değer yaratmak ve her alanda uluslararası rekabet gücüne erişmiş anlayış ve iş modellerimizle ilimizi marka değeri olan bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Ben ve ekibim bu sorumluluk bilincimiz, tecrübemiz ve enerjimizle Cumhuriyetimizin 100. yılında ve sonrasında ilimizin sanayisini ve kentimizin marka değerini yine hep birlikte daha da yüceltmek için bu göreve hazırız. Biz, sanayicinin sesi ve lokomotifi olmak, Denizlimizi ilk 5 sanayi şehri arasına sokabilmek için geliyoruz. Daha güzel bir Denizli, gayrisafi milli hasıla (GSMH) büyüklüğü ile birlikte kişi başına düşen milli gelir seviyesiyle de daha refah bir Denizli, ülkenin önemli sanayi merkezlerinden olacak bir Denizli, birçok farklı sektörde dünya markası bir Denizli için şehrimizin potansiyelini hayata geçirebilecek inisiyatif ve projelerle duraklamadan çalışacağımızın sözünü veriyor; seçimlerin kentimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor ve beni bu saatte evlerinize, işyerlerinize konuk ettiğiniz için hepinize selam ve hürmet ile selamlıyorum.”

okan-konyalioglu-dso-baskan-adayi-1