CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'deki temasları kapsamında İstasyon Caddesi'nde esnaf ziyareti yaptı.

İş yerlerinde ziyaret ettiği esnafla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Merkezefendi Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "yüksek yetenek inşası" kavramına dikkati çekerek, bir toplumu ileriye taşıyanın o toplumun en zeki yüzde 2'si olduğunu, bu nüfusu korumak ve büyütmenin bu kavramla tanımlandığını anlattı.
Almanya'nın, Türk kökenli iki vatandaşının Kovid-19'a karşı aşıyı keşfetmesiyle milyarlarca dolar kazandığını, ABD ile Çin arasındaki kavganın temelinde yüksek yetenek inşasının yattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bizim gençlerimiz umudu yurt dışında arıyor. Bu tablo düzeltilmezse Osmanlı, sanayi devrimini kaçırdı biz de teknoloji devrimini kaçıracağız. Kaçımız farkında bunun? Siyaset kurumu farkında değil. Geleceği bilmiyor siyaset kurumu, dünyayı iyi okumuyor. Sanayici kısmen farkında, görüyor, biliyor ama bu maalesef yeterince işlenmiyor. Yüksek yetenek inşasını sağlamanın ve bunu büyütmenin yolu planlamadan geçiyor." diye konuştu

Devlet Planlama Teşkilatının kapatılmasının önemli sorunlara neden olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Eğer siz planlamayı sağlıklı yaparsanız, işi ehline verirseniz, hangi parti iktidara gelirse gelsin sağlam, güçlü bir kadroyla çalışılmış olur. Şimdi böyle bir kadro yok." ifadelerini kullandı.

"Devleti yeniden inşa edeceğiz"

Kılıçdaroğlu, hükümetin politikalarını eleştirerek, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları ilk işin liyakati getirmek olacağını söyledi. Strateji planlama teşkilatı kuracaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Bakan, bürokratlar herkes hesap verecek, her kuruşun demokratik kurallar içinde sorgulandığı bir düzen getireceğiz. Devlette liyakat ve adalet, bunu kesinlikle sağlayacağız. Partizanlığı devletin içinden çıkarmamız lazım. 'Benim adamım gelecek, bu işi yapacak'. Yok kardeşim, o işi en iyi kim yapıyorsa o gelecek. Liderler zirvesinde de bu düşüncemi dile getirdim. 'Efendim bizim partili, bu çok iyi, öbürü bizim partili'... Olmaz bu. En iyi kim yapıyorsa onlar yapacaklar. Devleti yeniden inşa edeceğiz. Doğru kullanılan bir teşvik politikasının Türkiye'ye getirdiği avantajlar açısından sanayi politikasını yeniden gözden geçirmemiz lazım."

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesiyle ilgili gelişmeler nedeniyle Denizli'deki diğer programlarını iptal ederek Ankara'ya hareket etti.

Kılıçdoroğlu, Devlette Liyakat ve Adaleti Getireceğiz

Kılıçdoroğlu, Devlette Liyakat ve Adaleti Getireceğiz

Kılıçdoroğlu, Devlette Liyakat ve Adaleti Getireceğiz