Kıbrıs'ta görev yaptığı sırada kaza geçirmesi sonuuc omuriliğini zedeleyen ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kadir Garip, Çivril Belediyesi'nin yollarından şikayetçi. Tam evinin önünde mıcır olan Gazi evinden çıkmakta zorluk çektiğini belirtti.

ENGELLİ GAZİYE KÜFÜR GİBİ YOL

Kıbrıs'ta görev yapıyordu. 2001 yılında geçirdiği bir kaza sonucu omuriliği zedelendi ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 
Gazi Kadir Garip senelerce gördüğü tedavinin ardından Türkiye'ye döndü. Evlenip kendine yeni bir hayat kurdu. Bir de ev aldı kendisine Çivril Devlet Hastanenin biraz ilerinde bir ara sokakta. Evi almıştı ama ara sokak olduğu için doğru düzgün bir yolu yoktu. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Gazi Kadir Garip'in dönemin CHP'li belediye Başkanı Hakkı Aslan'a gitti. Gazinin derdine derman olmak ve hayatını kolaylaştırmak isteyen eski başkan Hakkı Aslan bir hafta içinde yol açtı asfalt döktürdü.

BOZDULAR AMA YAPMADILAR
Gazi Garip'in yoldan yana bir şikayeti olmadan senelerdir kullanıyordu yolu. Ta ki Çivril Belediyesinin alt yapı çalışmaları başlayana kadar.
2017 yılı içinde alt yapı çalışmaları için Gazi Kadir Garip'in evinin yolu tamamen kazılmıştı. Alt yapı çalışmaları tamamlanan yolun asfalt yada taş yapılmasını beklerken hiç bir şeyin yapılmayacağını öğrenen Gazi Garip soluğu belediyede aldı. Asansör olmadığı için belediyeye çıkamayan Gazi Garip Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven'e gördüğü yerde sözlü olarak isteğini iletti. aradan aylar geçmesine rağmen bir türlü asfaltlanmayan yol için tek tek kapıları çalmaya başlayan Gazi Garip Çivril Kaymakamı Armağan Önal'a derdini anlattı, sonrasında AKP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Kale'ye anlattı. Konu AKP Denili Milletvekili Cahit Özkan'a kadar yansıdı. O da yetmedi Gazi Garip Genel Kurmay Başkanlığında görev yapan komutanından yardım istedi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'a konu iletildi ocak başkanına belediye tarafından yapılacak sözü verildi. Dönemin başkan yardımcısı Mesut Kaygısız'a durum anlatıldı. Yani 100 metrelik yol için araya sokulmayan adam kalmadı.

Tüm bu uğraşların sonunda evinin önüne silindir geldiğinde çok sevinen Gazi Garip yaklaşık 100 metrelik yolu kimseye muhtaç olmadan gidebilecekti. Gazi Garip'in sevinci dakikalar içinde kabusa dönmüştü. Engelsiz bir yol isterken önüne daha büyük bir engel çıkartılmış ve küfür eder gibi yola çakıl taşı dökülmüştü. 

MESAFE KISA YAPAMAYIZ
Çivril Ülkü Ocakları Başkanı belediyeye yolun asfaltlanması için gittiğinde belediye mimarından "burası uygun değil ben buraya imza atmam, mesafe çok kısa" gibi cevaplar alınması üzerine yolun yapılamayacağını öğrenen Gazi Garip sorununu BİMER ve ardından CİMER'e yazmaya karar verdi.

GAZİYE VERİLEN DEĞER
Gazi Kadir Garip aylardır evinin yoluna dökülen taşların üzerinde 100 metrelik yolu aşmak için savaş veriyor. Belediye için hizmet alamayacak kadar çok kısa olan bu yol tekerlekli sandalye ile ilerlemeyen çalışan Gazi Garip için dünyanın en uzun yolu. Çakıl taşları arasında bir türlü ilerlemeyen tekerlekli sandalyeden kaç kez düştüğünün sayısını bile artık hatırlayamıyor Gazi Garip.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazilere verdiği önem ve ayrıcalıkların tam aksine bir gaziye hayatı kolaylaştırmak için değil zorlaştırmak için yapılan bu davranışın amacı ne?

Gazinin siyaseti olmaz diyerek tüm yurtta bütün gazilere devletimizin ve Türk halkının verdiği değeri yöneticiler neden veremiyor?