Kendilerini Elit Görenler, Ayrıcalıklılarını Kaybetmek İstemediği için 'Hayır' Diyor
Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa Değişikliği paketinin millete karşı kendisini ayrıcalıklı görenlerle, millet iradesini savunanları ortaya çıkaracağını söyledi.
"Toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de referandum da evet" ve "12 Eylül'ü darbeyle kirlettiler, 'evet'le temizleyeceğiz." yazan afişlerle kampanyanın süreceğini ifade eden Sert, "Biz 12 Eylül'ün mağdurları olarak 12 Eylül'ün zulmüne uğramış bir halk olarak gereken cevabı sandıkta vereceğiz, topyekûn yeni anayasanın yolunu açacağız. Referandum günü 82 Anayasası'nın mağduru veya yeni değişikliklerden faydalanacak olan memur, subay, kadın, engelli, gazi, hâkim, savcı, davalı, davacı tüm kesimler sandığa gidecek ve 'evet' diyecekler." dedi.

Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş bir değişim yaşandığını vurgulayan Sert, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplum mühendisleri, Meclis'teki projesiz muhalefet partileri, ihtilalci gelenekten gelen militer elitlerin oluşturduğu bir grubun ayrıcalıklı konumlarını yitirmemek için, Anadolu insanının sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik özgürlüğüne karşı sürdüregeldikleri savaşın postmodern biçimiyle karşı karşıyayız."

12 Eylül'de yapılacak referandumun, bir partinin hanesine kazanç girecek diye baltalamaya kalkışmanın akıl ve izanla bağdaşmadığını dile getiren Sert, "Asıl kazanacak olan, milletin kendisidir. Bu yüzden referandumda 'evet' demeye mecburuz. 12 Eylül'den sonra 'yeni ve sivil bir anayasa' için daha geniş çaplı bir mücadelenin içinde olacağız. Aydınlık bir Türkiye'nin yolunu açacağız, geriye dönmemek için, hep ileriye gitmek için, çocuklarımızın geleceği için, Türkiye'nin geleceği için güçlü bir kararlılıkla 'evet' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.