Diş hekimini ziyaret etmek, özellikle çocuklar için göz korkutucu görünebilir.

Ancak, bu aslında endişelenecek bir şey değil kartal diş hastanesi diş çekmek gibi bir işlem yapmanız gerekse bile, diş hekimi size acımaması için lokal anestezi verecektir. Muayene sırasında diş hekimi genellikle aşağıdaki tedavileri gerçekleştirir:

 - Hissedilen şikayetleri sorma

 - Yeme alışkanlıkları ya da sigara ve alkol gibi diğer alışkanlıklar hakkında soru sorar

 - Diş ve ağız hijyenini sağlama alışkanlığını sorma

 - Dişlerin, diş etlerinin ve ağzın genel sağlığını kontrol eder

 - Şikayetlere göre aksiyon alır

 - Hastanın teşhisine ve diş, diş eti ve ağız ile ilgili problemlerle ilgili ihtiyaçlarına göre ilaçlar sağlar

 - Genel diş hekimi tarafından tedavi edilemeyen durumlar var ise, diş ve ağız problemlerinizin uzman bir diş hekimi tarafından tedavi edilebilmesi için sevk verilebilir.

Diş Hastanesine Ne Zaman Gidilir?

Bu nedenle diş ve ağız sağlığınızı düzenli olarak diş hekiminize kontrol etmekten çekinmeyiniz. Sadece diş çürüklerini önlemekle kalmayıp, dişlerde ve ağızda herhangi bir sorun olması durumunda uygun tedavinin geç olmadan hemen yapılabilmesi için düzenli kontroller de önemlidir.

Dişçiye biraz daha sık gitmeli misiniz, matkap yapacaksanız anestezi alabilir misiniz ya da tedaviden hemen sonra yemek yiyip yiyemeyeceğinizi merak ediyor musunuz? O zaman doğru yerdesiniz, çünkü burada diş hastaneleri ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını alacaksınız, çoğu şey hakkında sorular cevaplanmıştır. Bazı soruları diğerlerinden daha sık alınır ve burada en yaygın sorulardan bazılarını bulunuyor.

 Dişçiye Ne Sıklıkla Gitmelisiniz?

 - Herkesin dişlerini yılda en az bir kez muayene ettirmesi önerilir.

 - Çok fazla tartar alırsanız, daha sık temizlemelisiniz.

 - Birkaçı büyük çürük aktivitesi ile mücadele eder ve bu nedenle delikler için altı ayda bir muayene edilmelidir.

 Tedaviden Sonra Ne Kadar Hızlı Yiyip İçilir?

Bugün kullandığımız dolgu malzemeleri çoğunlukla ışıkla kürlenir ve dışarı çıktığınızda tamamen kürlenir. Bu nedenle, genellikle tedaviden hemen sonra yiyebilirsiniz. Ancak, bazı istisnalar vardır; Anestezi, anestezi geçirdiyseniz, kendinizi dil ya da yanaktan ısırmak kolay olduğu için dikkatli olmanızı öneririz.

 Geçici doldurma, doldurduktan sonraki ilk saat yemek yemekten kaçınmalısınız.