Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Kaleiçi esnafına ziyarette bulundu.   Kaleiçi Çarşısı’nı ‘Denizli Kültürü’nün oluştuğu yer’ olarak tanımlayan Demir, Esnafın güvenlik ile alakalı sorunlarını dinledi. Şube müdürlerine, çarşıda özellikle gece kontrollerin sıklaştırılması talimatını veren Demir, “Buraya hep beraber sahip çıkalım. Ben polis olarak sahip çıkayım, siz esnaf olarak sahip çıkın.  Allah Müşterileriniz bol, benim kini ise yok eylesin.” diye konuştu. 
Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,  Şube Müdürleri ile birlikte Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, Oda üyeleri ve Kale İçi esnafı ile bir araya geldi. Çarşıda Bulunan Un Pazarı Cami’nin altındaki çay ocağında gerçekleşen buluşmada konuşan Emniyet Müdürü Demir, “Hepimiz bu şehrin güzelliği ve huzuru için çalışacağız. Burada önerileriniz, şikayetleriniz varsa onları dinlemeye geldik.” dedi. 
Şehirlerinde aynı insanlar gibi haysiyeti şerefi olduğunu vurgulayan Demir,  “Denizli’nin kültürünü oluşturan ana noktalardan bir tanesi burası. Benim buraya gelip sizinle hasbihal etmemin nedeni de bu. Buraya hep beraber sahip çıkalım. Ben polis olarak, siz esnaf olarak, belediye belediye olarak sahip çıksın. Şehrin bu nadide köşesini hep beraber yaşatalım. Burada huzur olsun. Kimse kimseye küs olmasın.  Herkes ekmeğinin peşinde, kimse kimseye yan gözle bakmasın.  Buranın ismi, anıldığı zaman ‘oranın esnafı bir başka, orada film fırıldak olmaz, iş neyse hakkı verilir. Herkes işine gücüne bakar denilmesi lazım.” İfadelerini kullandı. 

MESLEĞİMİZİN ADI VAR, TADI YOK
Toplantıya katılan esnaflar yaşadığı sorunları tek tek anlatırken, özellikle gece çarşıda güvenlik zafiyeti olduğunu belirtiler. Yaklaşık bir ay önce işlettiği kuyumcu dükkanı hırsızlar tarafından soyulmaya kakışılan Nuri Tarakçı, gece oluşan güvenlik zafiyeti nedeniyle sağlığını bozulduğunu anlattı. hırsızların kasayı açamamasının  kendilerini büyük bir felaketten kurtardığını söyleyen Tarakçı, “kasanın altını üstüne getirememişler. Getirselerdi bizimde altımız üstümüze getireceklerdi. Ben buraya kontrol amaçlı olarak gece 12-01 gibi de geliyorum. Bazı zamanlar sabah 04.00’te geldiğim bile oluyor.  Gece çarşıyı baştan sona kürüseler kimsenin haberi olmayacak. hiç insan yok. idareten bekçi bir arkadaş tuttuk.  Hadisenin olduğu gün gecede bekçi arkadaş uyuyormuş. Allah bizi daha beterinden korusun diyorum.  Mesleğimizin adı var tadı yok. o sermayenin kapıdan çıktıktan sonra döndürmek mümkün değil.  o yüzden çarşıda güvenliği artırmak için burada çalışmalar yapabiliriz. bu sorun nedeniyle bizim sağlığımızda bozuluyor. Ben gece rahat yatamıyorum. Ama devam etmek mecburiyetindeyiz. O yüzden sizden ricamız burada gece güvenliğinin artırılması.”diye konuştu. 
Tarakçı’nın bu talebini hemen şube müdürülerine yönlendiren Demir,  “Hem asayiş hem de trafik ekipleri aramızda bir iş bölümü yaparak buradaki kontrolleri sıklaştıralım. Ekiplerimiz bu bölgede biraz daha hareketli olsun.  İnşallah bugün den sonra bu iş planlamaya alınmıştır. Biz burada özellikle gece görünürlüğümüzü biraz daha artıracağız.” Şeklinde cevap verdi. 
Bekçilik ile alakalı henüz Denizli’de bir çalışma olmadığını belirten Demir, “Denizli’de henüz bu sistem devreye girmedi.  Denizli’de de bu sistem devreye girdiğinde daha farklı bir çalışma yaparız. Sizde çarşı esnafı olarak burada özel güvenlik görevlisi istihdam ederseniz buradaki güvenliği daha iyi sağlamış oluruz.” İfadelerini kullandı.