Kale halk eğitim merkezi toplantı salonunda bir toplantı yapan “İlçe halkının üretici yönünü güçlendirmenin önemli olduğunu söyleyen vali Altıparmak,  “Kale’de yaşayan vatandaşlarımızın burayı terk etmeden bulundukları yerde çözüm bulmalarını sağlamaktır. Yakın çalışma arkadaşlarımız ile elimizden geleni yapacağız. İnşallah gayretlerimiz ile başarılı oluruz.” dedi.

Toplantıda valiye bir şikayet de iletildi. Kale ilçesinde bulunan kadın doğum uzmanının yıllık izin alması doktorsuz kaldıklarını belirten vatandaşlar. “Hastalarımız Tavas ilçesine gidiyor orada da  doktorun yıllık izinde olması sebebiyle  hamile bayanlar kontrollerini yaptıramıyorlar. Maddi imkansızlıktan dolayı her hastanın Denizli’ye gitmesi de mümkün olmuyor. Bu konuda yardım istiyoruz.” Dedi.

Denizli Valisi Dr. Altıparmak, vatandaşın şikayetini dinledikten sonra yıllık izinde olan doktorların yerine merkezdeki doktorların ilçelere yönlendirilmesini ve aksatılmamasını istedi.



VALİ ÇİFTÇİNİN DERDİNİ DİNLEDİ
Toplantıda Kale Kayabaşı mevkiinde tütünlerin sulama imkanının olmadığı Vali Altıparmak’a iletildi. Taşıma su ile sulama yapıtlıklarını belirten çiftçi mağdur olduğunu söyledi. Vatandaş, “Sazak bölgesinde olan gölet faaliyetinin Kayabaşı’na da uygulanmasını da istiyoruz.” dedi.

Yetkililer Aralık ayında olacak ihale ile orada da depolama sistemi veya havuz inşaa edileceğini ifade etti. Sulama sıkıntısı ile çiftçiler ceviz, badem yetiştirmeye başladı. Sulama olarak vatandaş damlama sistemi ile sulama yaparak çözümü buldu. Vali Altıparmak cevizin kilosunu sorması üzerine vatandaş kilosu 10-15 tl olduğunu ifade etti. Ücreti az bulan Altıparmak kilosunu 20 den aşağıya satmayın uyarısında bulundu çiftçiler alıcının olmadığını ifade etti.



DOKTOR 2. KATTA ÇIKMAKTA ZORLANIYORUZ
Öte yandan söz alan muhtarlardan biri sağlık ocağındaki doktorun 2. katta olması ile yaşlıların mağdur olduklarını ifade etti. Zemin katta boş odanın hizmet vermek için düzenlenmesini talep etti.                      
Vali bu konuda gerekenin çok acil yapılmasını ifade etti. Engellilerin özellikle böyle mağduriyetlerin hiç bir kurumda olmamasını istedi. Vali Altıparmak, “Bundan sonra kesinlikle böyle sıkıntılar duymak istemiyorum. Onları kaderine terk etmeyin. Bu bizim kaderimiz bu çözümü bulmak bizim işimiz. Bu devirde böyle sorunların yaşanmaması lazım. Kendinizi onların ve yakınların yerine koyun ve ona göre önlemler alın.” dedi