Kale Belediyesi binasında yapılan kongreye, MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, partililer katıldı.

Kongrede konuşan İl Başkanı Kaplan, hükümetin dış işlerinde başarısız olduğunu savundu. Kaplan, “Bu hükümete muhalif olan herkes psikolojik baskı altında. İnsanlar neredeyse konuşmaya korkar hale geldi.” dedi.
Konuşmaların ardından Kaplan, kongrede aday olmayan Yakup Karaceylan’a teşekkür plaketi verdi.

Yapılan seçimde ise 180 kayıtlı üyenim oyunu alan İsmail Omak, MHP Kale ilçe başkanlığına seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kale İlçe Teşkilatı'nın olağan kongresi yapıldı. Tek liste gidilen kongrede başkanlığa İsmail Omrak seçildi. Büyük bir çoksu ve heyecanın olduğu kongreye geniş katılım oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kale ilçe teşkilatının olağan genel kongresi Mustafa Derim’e ait kahvehanede gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede başkanlığa Kale Ülkü Ocakları Eski Başkanı İsmail Omrak seçildi. Kongreye; MHP il başkanı Zafer Kaplan, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli Eski Milletvekili Salih Erbeyin, MHP Kale Eski Başkanı Yakup Karaceylan, siyasi parti başkanları, çok sayıda partili ve ülkücüler katıldı.
Kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayıp, faaliyet raporu okundu. Eski ilçe Başkanı Yakup Karaceylan’a parti yaptığı çalışmalardan dolayı İl Başkanı Zafer Kaplan Tarafından plaket takdim edildi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilçe kongresi için özel bir mesajı okundu. Bahçeli oluşan yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.
Yapılan siyasi konuşmalarda MHP il Başkanı Zafer Kaplan AKP iktidarının halkı kandırıldığını söyledi. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı konuşmada ‘Kalemiz için çok önemli olan Anadolu Lisesi ve Meslek Yüksek okulu’nu bedel ödeyerek aldık. Anadolu lisesi için Etem ÖZsoy Çok programlı lisesine ek bina yapma sözünü verdik. Önümüzdeki günlerde eğitime başlayacak. Yine Kale Meslek Yüksek okulu için belediye hizmet binamızı tahsis ettik. Bazı kişiler yaptığı konuşmalarda AKP’nin okulları getirdiğini söylüyor. Bunları Cenab-ı Allah biliyor.’dedi. Yarımca Yapılan kongrenin vatana millete hayırlı olmasını sözlerini ekledi.
Beyağaç Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Durmuş Yenitopçu ‘Cumhuriyet Mahallesine yapmış olduğu katkılardan dolayı Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’ya teşekkür belgesi verdi.

AKP’den MHP’ye katılım
Siyasi Konuşmalarının ardından AKP’den istifa ederek, MHP çatısı altına katılanlara Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, il başkanı Zafer Kaplan ve  parti yöneticileri tarafından üç hilali rozet takıldı. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yeni katılanlarla Milliyetçi Hareket Partisinin daha da ileriye götüreceğini söyledi.

Yapılan kongre soncunda İlçe Başkanı İsmail Omrak olurken; Üyeler ise şöyle; 1-Ali Kesici 2- Şükrü Özyurt, 3-Özkan Dönmez, 4-Yusuf Serter, 5- Adem Tınş, 6-İbrahim Aşkın 7- Hamza Çakmakçı, 8-Şeref Sarıtaş, 9-Mehmet Ali Ün, 10-Mehmet Düzel, 11-Nihat Gözeten, 12-İsmail Yenikuyu, 13- Osman Aracı 14-Gürkan Çakanel oldu.
İl Delegeleri ise ‘1-İsmail Omrak, 2-Yakup Karaceylan, 3-Hüsamettin Aşkın, 4-Necati Tahal, 5- İsmail Yarımca, 6- Fahri Kutlu, 7-Kadir Çakmakçı, 8-Oğuzhan Sözkesen, 9-Abbas Özekmekçi, 10-Mustafa Kabatlı, 11-Yaşar Mayuk, 12-Yusuf Sarıtaş seçildi.

Baklan ilçe kongresinde ise seçime tek aday olarak giren mevcut Başkan Kemal Yapsu, 59 kayıtlı üyenin oyunu alarak, güven tazeledi.