Kale’de Öğretmenler Günü Van Depremi nedeniyle anma programı olarak yapıldı.
Denizli’nin Kale ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü, ilçe hükümet konağı bahçesinde kutlandı.
Yapılan törene Kale Kaymakamı Serap Özmen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Bal, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım yanı sıra öğretmenler yer aldı.
 Kutlama programı İlçe milli eğitim müdürü Nurettin Tıkım’ın Atatürk büstüne çelengini sunmasıyla başladı.  Akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Milli Eğitim Müdürü  Nurettin Tıkım günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını şöyle yaptı; ’Van depremi olması dolayısıyla kutlama programını iptal ettik. 24 Kasım öğretmenler günü anma programı olarak tertipledik. Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1928 yılında harf inkılabını başlattı. 24 Kasım 1928’de baş öğretmen olarak kara tahtanın başına geçerek Kastamunu’da vatandaşa harf öğretmiştir. Bugünün anısana 24 kasım, 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.’dedi.
Kale Kaymakamı Serap Özmen yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemini vurgu Yaptı. Kaymakam Özmen ‘Görev başında hayatını kaybetmiş olan  öğretmenlerimiz  ve Baş Öğretmen Atatürk’ü minnetle şükranla anıyorum. Eğitim sürekli gelişmenin, ilerlemenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmanın en önemli anahtarıdır. Tüm ülkeler eğitime özel bir önem vermektedir. Eğitime yapılacak yatırımın insana yapılacağı bilinciyle hareket ediyor. Ülkemizin bugünlere gelmesinde öğretmenlerin emeği çok büyüktür.’dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni yapıldı. Öğretmen yeminini Mustafa Şipar Anadolu Lisesi Müdür Baş yardımcısı Süleyman Pekgüzel tarafından yapıldı.  Yemin törenin başlamasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler heyecanları gözlerinden okundu.
Törenin ardından açıklama yapan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ‘Öğretmenlik kutsal meslektir. Ülkemizin huzur ve refahı sağlanabilmesi için öğretmenlerimizin rolü çok büyüktür.  Öğretmenlik sabır, bilgi ve beceri ister. Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz.’dedi.