Denizli’nin Kale ilçesinde üç gün önce başlayan 19. Geleneksel Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kale Biber Festivali ve Halk Konserleri’nde sahne alan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, kendisini dinlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Öğle saatlerinde Kale Belediyesi düğün salonunda Kale, Beyağaç ve Tavas ilçelerindeki şehitler için ve 93/3 tertip askerler için düzenlenen yemekli mevlit programına, Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Partisi Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Kosova Boşnak Milletvekili Hamza Balje, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mehmet Emin Öztürk, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tavas ilçesinde öğretmenlik yapan Muhammet Kahraman’ın yazmış olduğu 24 şehidin şiiri kitap haline getirildi, Kale Belediyesi’nin de katkılarıyla basılarak şehit aileleri ve vatandaşa dağıtıldı. Şiirlerin okunmasıyla şehit aileleri ve protokol üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı.
Akşam saatlerinde 93/3 tertip askerler için yapılan kına töreninin ardından ünlü sanatçı Mustafa Ceceli hayranlarıyla buluştu. Ceceli, ilk şarkısının ardından asker adaylarından şal istedi. Konser boyunca şalı çıkarmayan Ceceli'ye, şarkılarında hayranları eşlik etti.
Konser sonunda Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ünlü sanatçı Mustafa Ceceli’ye, kale biberi, plaket ile Davaz Ovası Şehitler Albümü ve Şiirleri kitabını takdim etti.