Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Kale Belediyesi tarafından ortak olarak düzenlenen Kaledavaz Sempozyumu’nun bildirileri kitap haline getirildi.
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yapılan sempozyumun tanıtımı ve basın toplantısı Pamukkale Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya Kale Kaymakamı Adem Can, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Kılıç, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, İl Genel Meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Nuri Ağdağ, yüksekokulun Kale’nin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmaya çalıştığını belirterek, sempozyumumuza katkılarından dolayı Doç. Dr. Yusuf Kılıç’a teşekkür etti. Kaledavaz Sempozyumu koordinatörlüğünü yapan Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok ise, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın göreve başlamasının ardından eksik kalan ilçelerin sempozyum yapma talimatını verdiğini belirterek, "Üniversitemiz kurulduğundan bu yana birçok ilçenin ve Denizli’nin sempozyumunu başarı ile yapmıştır. Kaledavaz bölgemiz bu anlamda sempozyum eksikliği yaşadı. Kale Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi ortaklaşa olarak bir protokol imzaladılar. Yaklaşık bir yıl üniversitemizin tüm birimleri çalışma yaptı. Beklenenin üstünde uluslar arası bir nitelik kazanarak, Balkanlardan iki rektör ve Avrupa’dan da çok sayıda bilim adamı katkıda bulundu.Sempozyuma 221 bilim insanı katıldı. Bu rakamda bilim adamının bir ilçe sempozyumuna katılması sempozyumun ulaştığı seviyeye göstermesi adına çok önemlidir. 121 tane bildiri müracaat etti.90 tanesi sempozyumda sunuldu. Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın katkıları ile bu bildiriler kitap haline geldi" diye konuştu.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca da, "Kale’nin bilmediğimiz yönlerini yapılan araştırmalarla öğrendik, bildiğimiz yönlerini de bilimsel anlamda belgelemiş olduk. Bu bilimsel çalışma ilçemizin geleceğiyle ilgili çok önem arz etmektedir. Katkıda bulunan bilim adamlarına ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmalarının ardından basın mensuplarına ve katılımcılarına Kaledavaz Sempozyumu kitabı hediye edildi.