Denizli’nin Kale ilçesi Kosova’nın Mamuşa ili ile kardeş şehir oldu.
Kosova’da tamamı Türk olan Mamuşa şehrinin kardeşlik beratını imzalamak için Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca Kosova’ya gitti. Mamuşa Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen imza törenine Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç hazır bulundu.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un memleketinde ikinci kardeş şehir olduğumuz bu vakitlerde ülkemiz ile Kosova’ya Kale ilçemiz köprü olacaktır. Balkanlarda yaşayan Evlad-ı Fatihanlarla oluşturduğumuz kardeşlik köprüsü resmiyete dökülerek kardeşlik için imzalar atıldı. Osmanlı İmparotorluğu zamanında Osmanlı himayesinde olan Kosova toprakları Anadolu kokuyor” derken, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ise kardeşliğin önemine vurgu yaptı.
Törenden sonra Mamuşa’da her yıl gerçekleşen domates festivaline Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca onur konuğu olarak ağırlanırken, Kosova sokaklarında Türk Bayrağı dağıttı.
Öte yandan Kale ilçesinin İpek şehri ile de kardeş olan Kale Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Parkı’nı ziyaret eden Başkan Yarımca, Kosovalı vatandaşlar ile sohbet etti. Başkan Yarımca, “İpek şehri ile yaptığımız kardeşlik antlaşmasının ardından park yapma kararı aldık. Bu parkta hem Türk bayrağımızı, hem de Kosova bayrağını karşılıklı olarak dizayn ettik. Parkın inşaatı tamamlandığında ise adını Ulu Önder Atatürk’ün ismini verdik” dedi.
İpek Belediye Başkanı Ali Berisha’yı da ziyaret eden Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Osmanlı türbelerini de ziyaret etti.