Denizli’nin Kale ilçesinde 19 Eylül gaziler günü kutlandı. Hükümet Konağı Bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Gerçekleşen gaziler günü programına Kale Kaymakamı Serap Özmen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Osman Özbo, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İlçe Emniyet Amiri Serkan İçbaşarır, Gaziler Derneği Kale ilçe Temsilcisi Ali Gök, Muharip Gaziler Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Altınoluk, protokol üyeleri ve gaziler katıldı.
İlköğretim öğrenciler tarafından şiirler okunurken, günün anlam ve önemini Muharip Gaziler Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Altınoluk yaptı. Konuşmalarının ardından heyet Şehitler anıtında dua etti. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklama da “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ünvanı verildi. Her Türk vatandaşı gazi olabilmek için savaşlara katılmış, ülkemiz için kendini düşmana göğüs germiştir. Bugün gazilerimizin şeref günüdür. Tüm Gazilerimizin gününü kutluyorum.”dedi.