HABERDENİZLİ.COM

Kale’de geleneksel hale getirilen sünnet organizasyonun beşincisi gerçekleştiriliyor. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Kale Kaymakamlığı ve Kale Belediyesi işbirliğiyle yapılan Kaleli iş adamları ve Kale halkının da büyük bir destek verdiği organizasyon için Kale Devlet Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene Kale Kaymakamı Murat Güneş, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk aileler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Kale Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Taner Mutlu geleneksel hale getirilen sünnet organizasyonunun bu yıl 5. gerçekleştirdiklerini söyleyerek organizasyonun hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk sünnet işlemlerinin sadece hekimler tarafından hastanede ameliyathane koşullarında yapılması gerektiğini belirtti ve ailelere çocuklarının düğünlerini de görme temennisinde bulundu: “Öztürk 2015 yılında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine geldiğimde ilde yürüttüğümüz sağlık hizmetlerini ilçede de vatandaşların ayağına getirmek için kendimize görev edindik. Bu doğrultuda kadrosunda sünnet işlemini gerçekleştirecek uzman hekim bulunmayan hastanelere hekim görevlendirmesiyle sünnet organizasyonu düzenledik. Tabi biz işin cerrahi kısmını hallederken organizasyon kısmında çocuklarımızın kınasını, sünnet kıyafetlerini ve eğlencelerini yapabilir miyiz diye düşündük. Bu noktada devreye Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve Kale’li hayırseverlerimiz devreye girdi. Ne mutlu ki bize bu yıl Kale’de sünnet organizasyonunun 5. sini gerçekleştiriyoruz. Ben buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ailelerimize de Allah çocuklarının düğünlerini göstersin diliyorum” dedi.

Kale'de 40 Çocuk Sünnet Oldu

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç da sünnet şöleninin hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Sünnet bir erkeğin hayatındaki dönüm noktalarından bir tanesi ve önemli bir andır. Hayatı boyunca unutmayacağı ender yaşam hikâyelerinden bir tanesidir. Bunun da ilçemizde şenlik havasında yapılması hem bizler için, hem de ileride çocuklarımız için güzel anı olacaktır. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sünnet olacak çocuklarımıza da geçmiş olsun dileyerek, en yakın zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum” dedi.

Kale'de 40 Çocuk Sünnet Oldu

Kale Kaymakamı Murat Güneş de yaptığı konuşmada; “Bugün çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğuna ortak olmak ve heyecanlarını paylaşmak üzere bir araya geldik. Bizim kültürümüzde sünnet olmak, askere gitmek çok önemli bir yere sahiptir. Bizim inancımızda kültürümüzde önemli bir yere sahip olan sünnet aynı zamanda hijyenik bir tedbir ve sağlıklı olmanın da temel gereğidir. Bugün sünnet olacak bütün çocuklarımıza sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum. Organizasyonu düzenleyerek dayanışmamıza ve kaynaşmamıza vesile olan Kale Devlet Hastanesi’ne, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Kale Belediyesi’ne ve Kale halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şölen halk oyunları ve semazen gösterisiyle devam etti. Tören protokolün sünnet olan çocukları serviste ziyaret ederek çeşitli hediyeler vermesiyle son buldu.

Kale'de 40 Çocuk Sünnet Oldu